SG.hu

Nagyot esett az Intel bevétele

Az Intel 7,1 milliárd dolláros bevételt, 670 millió dolláros üzemi eredményt, 647 millió dolláros nettó profitot, valamint 11 centes részvényenkénti nyereséget jelentett az első negyedévre vonatkozóan.

Derülátó a világ első számú chipgyártója, az Intel annak ellenére, hogy az első negyedben 55 százalékkal esett vissza az adózott eredménye az eladások visszaesése, és a profitráta szűkülése miatt. A társaság vezérigazgatója szerint az ágazat az első negyedben túljutott a mélyponton, s a termelés kezd visszatérni a normális kerékvágásba.

"Úgy gondoljuk, hogy a PC eladások mértéke elérte a melypontot az első negyedévben, azonban az iparág kezd visszatérni a rendes kerékvágásba" - mondta Paul Otellini az Intel elnök-vezérigazgatója az eredmények bejelentése kapcsán. "Az Intel jól alkalmazkodott a jelenlegi gazdasági környezethez. Olyan termék portfóliót képviselünk, amely megfelel a gyorsan váltózó piac kihívásainak, kezdve a megfizethető számítástechnikai eszközöktől a nagy teljesítményű, hatékony energia felhasználású termékekig."

Az Intel az első a jelentősebb csúcstechnológiai vállalatok közül, amely ismerteti eredményeit egy olyan negyedévről, amelyben gyakorlatilag minden termék iránt csökkent a kereslet a személyi számítógéptől a telefonokon át a szoftverekig. Elemzők rámutattak, mivel várhatóan a chipgyártás fogja vezetni az ágazat fellendülését, az Intel eredményei jól jelzik a szektor helyzetét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!