Kruza Richárd

Olympus E-450 belépőszintű DSLR bejelentés

Hamarosan bővül a boltokban a közkedvelt, olcsó DSLR gépek választéka. Az új Olympus az E-450 típusszámra hallgat, és lényegében az előd, az E-420 továbbfejlesztett változata.

A kezdő és a haladó fotósokra is gondolt az Olympus, mivel számos automatikus funkció megtalálható az új típusban, valamint "profi" szinten is némileg bővült a gép tudása. A gyártó nagyon hangsúlyozza az új művészi szűrők meglétét, melyek segítségével egyetlen beállítással egyénibb látványt hozhat létre a kreatív hajlamú fotós, valamint - a manapság egyre jobban terjedő - arcfelismerő automatika is került az új gépbe.


A 10 megapixel felbontású Live MOS szenzor megegyezik az elődével, azonban a képfeldogozásért már a cég legújabb fejlesztése, a TruePic III+ képfeldolgozó áramkör felel. A gyártó szerint ez a kombináció jobb árnyalat visszaadást és korrektebb színvilágot, valamit alacsonyabb képzajt eredményez. A gyorsabb működésnek és a megnövelt puffernek köszönhetően javult a gép sorozatfelvételi képessége: teljes felbontás mellett maximum 8 RAW formátumú képet lehet rözíteni, 3,5 fps sebességgel. A szenzor tisztaságáért a megszokott Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer felel.


Fejlesztettek a képernyőn is, mely HyperCrystal II névre hallgat, 2,7 coll méretű, tehát nem lett nagyobb, viszont 176 fokról is látható rajta a kép, és a gyár kommunikációja szerint a fényereje is lényegesen magasabb. Ez azért is fontos, mert az E-450 esetében a képernyőt már komponálásra is használhatjuk, mivel élőkép funkció is van az új gépben. A beállítás előnézet funkcióval minden beállítást ellenőrizhetünk a képernyőn, még a kép elkészítése előtt. Lényeges, hogy a komponálást segíti a munkablende gomb, ami a korábbi modellben nem volt megtalálható.


Kívülről az E-450 szinte teljesen megegyezik elődjével, külső méreteinek (129.5 x 91 x 53 mm) és súlyának (380 gramm) köszönhetően továbbra is kifejezetten kisméretű gépnek számít. Az alap, 14-42mm-es optikával felszerelt kit javasolt kiskereskedelmi ára 500 dollár lesz, és május elején kerül a szaküzletek polcára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Socket #6
    Hm, E-410-em van, és azon is van élőkép funkció, még ilyet, szóval ez nem új, de ritkán használom amúgy is az élőképet. :) A nagyobb markolat tényleg jó lenne, de azért stabilan fogható, inkább sokkal jobb lenne egy portrémarkolati lehetőség.
  • babajaga #5
    Hát az a markolat amivel a jobb kézzel fognád a gépet ha lenne. Tény hogy ennél balfaszabbul nem lehetett volna megcsinálni, mert gyakorlatilag nincs.
  • Möci #4
    No hallod...!!!
  • Lateralus #3
    Milyen markolatával?
  • szitast #2
    Én csak a markolatával nem vagyok kibékülve. Ilyen bizonytalan fogású dslr gépet talán csak az Olympusnak sikerül csinálni.
  • Blasta #1
    Izgalmas termék ez, na.