SG.hu

Megvertek egy internetes csalót Nyíregyházán

Hétfőn koradélután Nyíregyháza belvárosában, több személy bántalmazott egy postáról kilépő fiatalembert, aki egy közeli bankba menekült.

Innen hívta a rendőrséget, közben a biztonsági őr egy pisztolyt vett észre a zsebében. A kiérkező rendőrök egy pillangókést is találtak a fiatalembernél. A pisztolyról kiderült, hogy játék, melyben állítólag a rugót akarta kicseréltetni. Elfogták a három bántalmazót, egyikük kocsijából egy teleszkópos fémrúd került elő. A közbiztonságra különösen veszélyes "vipera", valamint a pillangókés birtoklói ellen szabálysértési eljárás indult. A bántalmazás körülményeinek vizsgálata ezután oda vezetett, hogy a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a megvert fiatalembert vette őrizetbe.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves helybeli lakos egy internetes árverési oldalon elsősorban elektronikai cikkeket kínált eladásra. A vásárlók átutalással vagy utánvéttel fizettek, de a kívánt eszközöket nem kapták kézhez. A legutóbb megkárosított dunaharaszti férfi egy laptopot vett volna. A csomag átvételekor a postán 191 000 forintot fizetett, de kibontva két téglát talált a táskában. Nyomozni kezdett a feladó után, majd március 30-án két ismerősével Nyíregyházára utazott, mert feltételezte, hogy a csaló, akinek arcképét szintén megtalálta az interneten, ekkor fogja felvenni a pénzt. A nagyposta előtt meg is látta a keresett személyt, majd a megalapozott gyanú szerint társaival bántalmazta, és elvették tőle a 191 000 forintot. A három férfi ellen önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás, ők szabadlábon védekezhetnek.

A könnyű sérüléseket szenvedett fiatalembert csalás miatt őrizetbe vették, a rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis legalább tucatnyi embert károsított meg hasonló módszerrel szerte az országban. Több ügyben már korábban kihallgatták gyanúsítottként, ám ez sem tartotta vissza a további bűncselekményektől. Az internetes árverési oldalról egyszer már kitiltották, ezért ott álnéven regisztrált. A hirdetéseket egy internet kávézóból adta fel, módszere az volt, hogy kelendő informatikai cikkeket kínált áron alul, így hamar talált vevőket. Elmondása szerint a bűncselekmények során legalább félmillió forintot csalt ki a sértettektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gothmog #24
  A srácok hagyták, hogy az érzelmeik eluralkodjanak rajtuk. Ha higgadt fejjel állnak hozzá, akkor nem egyből a postáról kilépve agyalják meg, fényes nappal a nyílt utcán, hanem -ha már megvan az arc- lekövetik hazáig.
 • raingun #23
  Jelen esetben felmenteném az embert akik "önbíráskodtak"
  Abban az esetben ha jogos volt az önbíráskodás, én nem ítélnék el senkit.

  Engem is csesztek át vaterán, de csak pár ezer forinttal. (nem vette át a csomagot és buktam a díját)

  Természetesen én is előre utaltatok, csak éppen van 25 pozitív jelzésem és nincs egy negatív sem, így minden további nélkül utalnak előre...
 • Cefet #22
  Te meg szépöcsém egy kocsog vagy.
  Egyrészt van az a laptop, ami még használtan is megéri ezt a pénzt.
  Másrészt pedig nem vágod le, hogy itt arról van szó, hogy valaki, ha átbasszák kiáll az igazáért, és elégtételt vesz. Ez a minimum!
  Nagyban is ezt kellene már csinálnunk! Megtaposni néhány politikus, meg az ők seggnyalói fejét!
 • Tinman #21
  Csalót mikor akasztják?
  Elrettentésnek de jó lenne :-(
 • Hellion #20
  Igen, pont így ahogy írta.
 • Sanyix #19
  így van! a két macskakínzó gyerekre is halálbüntetés kellene, mégpedig akasztás, és kb 1 hónap bérlet egy cellában ahonnan jó rálátás van a kötélre :)
 • Epikurosz #18
  Át kell venni a kínai törvényeket.
  Újból be kell vezetni a halálbüntetést.
  Az ózdi gyilkosok, akik egy 90 éves bácsit agyonvertek, csak 15 és 12 évet kaptak. Olyanok voltak. Magyarországon nincs igazságszolgáltatás.
 • Derapo #17
  Még 2003-ban történt pont a szülinapomon.Sokszor adtam-vettem már a neten.Ezen a napon eladni szándékoztam egy laptopot.A srác azt mondta nem akar otthon zavarni találkozzunk valahol.Nekem 8. gyere a mekihez. Na ott ülök kinnt az asztaloknál a meki"kertjében" a sógorommal amikor is odajön egy tök normálisnak tűnő,szépen felöltözött srác.Hello,veled beszéltem...tudjátok az ilyenkor szokásos duma...amikor is egy hirtelen mozdulattal az asztalról lekapta a sógorom övtáskáját.Pechjére.Utána szaladtam,megfogtam a szart kitapostam belőle..:) aztán odaért a sógorom és az embert a saját telefonjával verte kupán úgy 300x :) na hívom zsarukat..kijönnek elmondjuk mi volt..és mi lett belőle?? Az ember azt hazudta,soha nemlátott minket aztsem tudja kik-mik vagyunk rátámadtunk ketten,elvettük a nyakláncát,letéptük a pólóját(no ez igaz de csak véletlenül:) és beakartuk rakni egy fekete mercibe:D na mindegy tavaly volt itélet 30-30.000 forintra büntettek kettőnket garázdaságért. na szép nem??
 • acdc #16
  Persze be tudjak azonositani az illetot mert bankartya ugye elo nev lakcim stb. de mondjuk ha feljeented es mi van ha az usa-ban van es el kell utazni tobb a leves mint a hus.
 • acdc #15
  Mi azert mesze vagyunk erkolcsileg is es mas teren europatol
  Lasd pl.: politikusaink

  Amugy paypalt en is hasznalom de csak kis osszegek pedig sok jobb draga dolgot tudnek venni ami nagyon megerne de nem merek.
  Az egyik kozeli ismerosom nagyon megszivta.... es nem tud a paypal se mit csinalni mert nincs az illeto kartyajan love (oda ment a love az illeto levette) amugy ilyen kamu dicsereteket csinalt maganak, de volt itthon is tobb ilyen.