MTI

Diploma a közösségi portálokból

Master fokozatú diplomát kínál hallgatóinak a Birminghami Egyetem a közösségi portálokról szóló tanulmányokból. Az egyéves képzés 4400 fontjába (másfél millió forintjába) kerül a diákoknak.

A társadalmi média szak a közösségi oldalakról szóló tanulmányok mellett a blogok létrehozására és a podcastingra, vagyis a hanganyagok interneten való közlésére is megtanítja a hallgatókat - írja a The Daily Telegraph című brit napilap. A Birminghami Egyetem kommunikációs és marketingeszközként foglalkozik a közösségi hálózatokkal.

Az intézmény - stílszerűen - az internetes honlapjára feltöltött felvételen hirdette meg a jövőre induló kurzust. John Hickman, a képzés szervezője elmondta: kedvező visszajelzések érkeztek a lehetséges diákok köréből. "Nem csodabogarak és a kockafejek számára hirdetjük meg a kurzust, az itt tanított dolgok sok ember számára elérhetők lesznek. A képzés során átvesszük, hogy mihez kezdhetnek az emberek a Twitterhez és a Facebookhoz hasonló oldalakon, és hogy miként használhatják ezeket kommunikációs és marketing célokra" - mondta Hickman.

A kurzus iránt már most jelentős az érdeklődés, elsősorban olyan diákokra számítanak, akik az újságírás és a PR területén akarnak elhelyezkedni. Hickman szerint a téma lehetőséget ad a kutatásokra és a tudományos tevékenységre, e két tényező meghatározó szerepet játszott abban, hogy master képzésként lehetett meghirdetni a szakirányt. "A téma lényeges, és igencsak tudományos. Ez egy új képzés, de jelentősége megkérdőjelezhetetlen" - mondta Hickman. A gyors népszerűség ellenére diákok bírálták a szerintük túl egyszerű kurzust. "Valójában az emberek már mindent tudnak erről a témáról. Úgy gondolom, ez az egyetemi források elpocsékolása" - mondta az egyik hallgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #6
    faszkorbács
  • SimonC #5
    Most ez kurzus, szak, v szakirány, v csak én nem értem?:$
  • JL666 #4
    egyfélév 850 a DOTE-n, szerintetek vajon ez mennyire jön ki egy évre vetítve?!
  • Rotcsa #3
    Azok a híres külföldi egyetemnek....

    Már a fűnyíró-beindító szakon sem csodálkoznék...
  • Molnibalage #2
    Szánalom a köbön.
  • hottold #1
    másfél milla ? én egyért még a názát is megtanitom őket meghekkelni