Napi Online

Bombabiztos laptop érintőképernyővel

A Dell be akar törni az ütésálló laptopok piacára, a cég piacra dobja első szuperstrapabíró hordozható számítógépét.

A katonáknak és más a laptopjukat terepen is használó fogyasztóknak szánt számítógép szinte mindent kibír, kivéve talán a világűr hidegét. A gépet az amerikai hadsereg katonai szabványai alapján tervezték. A laptop vízhatlan és fittyet hány a 100 kilométer/órás sebességű széllökéseknek is. Képes működni mínusz 34 és plusz 63 Celsius-fokos hőmérsékleti tartományban, továbbá használható 5 ezer méteres magasságban is - a világ tetejére tehát azért még ezt a strapalaptopot se vigyük magunkkal.


Dell Latitude E6400 XFR

A gép a Dell szerint kibírja, ha kikapcsolt állapotban 1,2, működés közben 0,9 méteres magasságból leejtik. Az érintőképernyős LCD panel alatt kissé folyékony anyag lapul, ez képes felvenni bizonyos ütéseket. Némi blamázst okozott a Dellnek, hogy a sajtóbemutatón szereplő gép képernyője megsérült a negyedik leejtés után. A magyarázat szerint ez nem egy új laptop volt, hanem egy olyan amelyet már több százszor "földhöz vágtak". Továbbá minden ilyen hibára vonatkozik a hároméves garancia.

A gép a ballisztikus rakétáknál használatos fémvázat kapott, borítója olyan high-end polimerből készült, ami két-háromszor erősebb a hagyományos gépeket burkoló műanyagoknál. Súlya kevesebb, mint 4 kilogramm. A nyílásokat - például USB-portokat - vízálló dugók védik. A világ második legnagyobb számítógépgyártója olyan versenytársakkal néz szembe a szupererős laptopok piacán, mint a Panasonic vagy a Lenovo. Az E6400 XFR névre keresztelt gép tegnaptól kapható az USA-ban, Kanadában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Németországban. Ára az Újvilágban 4300 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xyl #5
    Amúgy a cím elég hatásvadász... Megnézném azt a bombát, amelyik csak akkora kárt okoz, mint az 1,2 m-ről való leejtés

  • Tetsuo #4
    a szabvanyoknak megfeleles mindig is draga dolog volt,
    sztan utesallosagot garantalni 3evre,
    a ritka levegoben sem melexik fol (nagyon),
    a tenyleges vizallosag is jo nagy koltseg (bar nem hiszem h ez 2m-nel melyebb vizet kibirna)..
  • Dark Angel 666 #3
    és mi indokolja ezt a magas árat ?
    nem hinném hogy ilyen magas lenne a gyártási költsége
  • bertino #2
    jaja
  • Higany #1
    Kéne!