MTI

Házi feladatok készítését vállalja egy francia honlap

"Nem tudod megoldani? Itt vagyunk, hogy segítsünk" - hirdeti csütörtök reggeltől élő szolgáltatását egy francia weboldal, ahol a gyerekek pénzért rendelhetik meg házi feladatuk elkészítését.

A magyarra csinaldmegaleckem.com-ként fordítható lapon 5 eurót (1500 forintot) kérnek az egyszerű matematikai feladványokra adott válaszért, míg egy évzáró prezentáció vetítéssel és szöveggel 80 eurót (24 ezer forintot) kóstál majd. Az alapító Stephane Boukris úgy véli, piaci rést talált, melyhez egy adag szemtelenséget, sajátos arroganciát és az internetet adva készen állt a honlap. A tanárok mindezt sokkolónak tartják, mert az oktatás célja éppen az lenne, hogy a diákok maguk tapasztalják, hogyan tudják elvégezni a feladatokat. "A dolog üzenete, hogy megfelelő áron megszerezheted a neked kellő eredményeket. Képtelenség" - mondta a Reuters hírügynökségnek egy fiatal tanárnő.

Boukris azzal védte kezdeményezését, hogy a diákok még így is tanulnak, hiszen a vásárolt leckék mellé magyarázó jegyzeteket kapnak a megoldást kidolgozó egyetemistáktól. "Nem csak halat adunk nekik, halászni tanítjuk meg őket" - véli Boukris. "Néhány iskolás persze csalásra használhatja a rendszert, ám nekik is tanulniuk kell előbb vagy utóbb, mert a vizsganapokon nem leszünk ott" - tette hozzá az alapító.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tsol #2
  • Adamul #1
    cöööh pénzéhes disznóóó