MTI

A Hamász szerint a Google Earth segítségével kémkednek

A Hamász palesztin mozgalom azzal vádolta meg a Palesztin Hatóságot, hogy a Google Earth segítségével Izraelnek kémkedett a gázai övezeti offenzíva idején.

"A rámalláhi biztonsági szolgálat megbízta gázai ügynökeit, hogy figyeljék meg az ellenállás tevékenységét a Gázai övezetben. Az így szerzett információkat először a Palesztin Hatóság rámalláhi székhelyére küldték, majd onnan továbbították az (izraeli) ellenségnek" - mondta Ihab al-Guszein, a Gázai övezetet uraló Hamász-kormány belügyminisztériumának szóvivője sajtótájékoztatóján.

Abu Abdalláh, a Hamász egyik hírszerzési vezetője szerint Izrael a Fatah segítségével a Google műholdas szoftverével készült térképekhez jutott, amelyeket aztán gázai övezeti célpontok pontos beazonosítására használt fel. "Műholdas felvételek készültek mecsetek, különböző intézmények, műhelyek és alagutak helyének meghatározásához. A ciszjordániai biztonsági szolgálatok közvetlenül az izraeli offenzíva megindítása előtt kapták kézhez ezeket az információkat - mondta Abdalláh újságíróknak. A hírszerzési vezető állítása szerint egyebek mellett több bét-hanúni titkos fegyverraktárnak, illetve Iszmáil Haníje miniszterelnök gázai házának pontos elhelyezkedéséről továbbítottak adatokat.

Izrael tavaly december 27-én indított offenzívát Hamász-célpontok ellen a Gázai övezetben. A több mint háromhetes hadjárat fő célja az volt, hogy véget vessenek az övezetből dél-izraeli területek ellen indított palesztin rakétatámadásoknak. Mahmúd Abbász palesztin elnök egyik közeli munkatársa, Jászir Abed Rabbo elítélte a Hamászt ezekért a nyilatkozatokért. Szerinte a Hamász Damaszkuszban tevékenykedő vezetésének a tervéről van szó, amelynek célja, hogy akadályozza a kairói párbeszédet. Az egyiptomi fővárosban várhatóan szerdán a Fatah és a Hamász közötti megbékélési konferenciát tartanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dstern #5
    Nem értem az egészet. Már ott elvesztettem a fonalat, hogy mi magyarok elfoglaltunk egy területet (Kárpát-medence) és megalapítottunk egy államot... Semmi jogunk nem volt hozzá(?)

    Kedves bigjoe, úgy néz ki a történelem már csak ilyen...
  • teddybear #4
    Google Earth, de mi a fenének? Átmegy két pasi egy köteg dollárral, és még az anyjukat is eladják nekik! Ha meg légi felvétel kell, kanyarodnak egyet a vadászgéppel.

    Palesztinát ugyan az az ENSZ határozat hozta létre, ami Izraelt. Csak a környező muzulmán államok úgy hitték ők az erősebbek. És nem jött be.
  • bigjoe #3
    Nem értem az egészet. Már ott elvesztettem a fonalat, hogy izrael elfoglalt egy területet és megalapított egy államot... Semmi joga nem volt hozzá.. Hát persze, hogy a Palesztinok zabosak... Szerintem Izreal a legnagyobb terrorista állam.. Az USA is mert támogatja...
  • gettoharcos2 #2
    Hajrá Magyarország, Hajrá Hamasz !
  • bermuda3 #1
    igen mert ők meg direkt nem nézik a google örszt mert az csalás lenne :D
    egyszerűbb lenne hogyha használnák ők is és akkor lenne idejük másra is nem csak ilyenek miatt kiakadni -.-'