SG.hu

Tőzsdei jegyzés titokban, számítógéppel

A Deutsche Bank pénzintézet Global Markets részlegének Autobahn Equity üzletága bejelentette annak a befektetési algoritmusnak a globális bevezetését, amely a Deutsche Bank saját fejlesztésű Stealth befektetési stratégiájára építve lehetővé teszi megbízások diszkrét végrehajtását a világ több mint 30 értékpapír piacán.

A Stealth stratégia a piaci likviditáshoz igazodó módon igyekszik minimálisra csökkenteni az üzletek piacbefolyásoló hatását azáltal, hogy az adódó alkalmak kihasználásával kezdeményez üzleteket és gátolja az információk kiszivárgását. A Stealth algoritmus kifejezetten a széles marginnal, gyors árjegyzéssel, alacsony likviditással rendelkező és a tőzsdén kívüli likviditás hatalmas mértékű növekedésével jellemezhető gyorsan változó piaci körülményekre lett kifejlesztve.

Az extrém mértékű piaci volatilitás alaposan megnehezíti az üzletek lebonyolítását, különösen a kevésbé likvid piacokon - jelentette ki Rob Flatley, a Deutsche Bank Autobahn Equity részlegének ügyvezető igazgatója. A Stealth azon tulajdonsága, hogy képes megbízásokat végrehajtani minden egyes piac saját mikrostruktúrájával összehangolt módon anélkül, hogy ezzel megváltoztatná jegyzési könyv összetételét, különösen hasznos eszközzé teszi mind a 30 piacon, amelyen alkalmazható.

A Deutsche Bank összes algoritmusa - beleértve a Stealth algoritmust is - teljes mértékben integrálva lett a vállalat jegyzési router rendszerébe, amely az összes rendelkezésre álló látható és rejtett csatorna igényeihez igazítva hajtja végre az üzleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)