Gyurkity Péter

SSD-t kínál a Core i7 mellé az Intel

Kedvezményes áron kínálja partnereinek a processzorgyártó a címben szereplő fejlesztéseket, a forgalom fellendülését remélve. Az OCZ tovább gyorsít saját meghajtóin, a Toshiba pedig átveszi a Fujitsu részlegét.

Tajvani források szerint az Intel közös ajánlatban kínálja megvételre meglévő SSD-meghajtóit, valamint az új Core i7 asztali chipeket partnereinek, amelyek így 10-15 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a fenti termékekhez. A processzorgyártó azt reméli, hogy ezzel fellendíthetik a forgalmat és némileg kipucolhatják a raktárkészleteket.

Szükség is van az árengedményre, legalábbis ami az SSD-ket illeti, hiszen ezek még mindig meglehetősen drágának számítanak. Az Intel 1,8 és 2,5 hüvelykes példányai 385 és 760 dollár közötti árakon kelnek el, a kapacitástól függően - ez utóbbi 32, 80, illetve 160 GB lehet, emellett pedig készülőben van egy új 64 GB-os változattal, amely a tervek szerint 790 dollárt kóstálna. Az ajánlattal Kínát, Európát és Észak-Amerikát célozzák meg, részleteket azonban árultak el, mindössze annyit szögeztek le, hogy az SSD-piac a várakozásiaknak megfelelően erősödik.

Az OCZ vadonatúj meghajtóiról eközben nemhivatalos adatok láttak napvilágot, amelyek szerint a gyártó igencsak beerősített, legalábbis ami az átviteli sebességet illeti. Jól példázza ezt, hogy míg az Intel fejlesztései 250, illetve 70 MB-ot érnek el az olvasás és írás terén, addig az OCZ új 120 és 250 GB-os SSD-i 200/160, illetve 240/220 MB-ot nyújtanak. Az első páros az eredeti jelölés, a második viszont az OCZ belső tesztjein elért adatokat mutatja, amelyeket üres meghajtókon mértek - ez utóbbit várhatóan nem is reklámozzák majd, azonban mindenképpen jól jelzésnek számít abban a tekintetben, hogy mire is képesek ezek a meghajtók.

A Toshiba és a Fujitsu időközben megállapodott arról, hogy utóbbi egy részlegben egyesíti a merevlemezekre szakosodott csoportjait, ezt pedig a Toshiba vásárolja fel. Utóbbi merevlemezekkel és SSD-meghajtókkal egyaránt készül, célja pedig, hogy 2015-re 20 százalékos részesedést szerezzen a globális piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sanyix #17
  kisgyerek, nézz utána rezonanciának, aztán írogass hülyeségeket... mellesleg süket embert semmilyen hang se zavar :)
  Te milyen méretről beszélsz? Az rpm mióta méret? 1 rpm-re ráfér egy dvd? :DDD
  Vinyó egy fos szar ezer éves technológia, próbálják foltozgatni, dehát szarból nem lehet várat építeni. Fos mind, ennyi. Ideje eltűnniük a francba.
 • waterman #16
  szerintem 5 év múlva már alig lesz valaki, aki vesz normál winyót. ki is venne, amikor fél terás is simán elérhető lesz, nincs hangja, kevesebbet eszik, kibírja ha leejti valaki a laptopot, és pár év múlva talán már a sata3 szabvány is kevés lesz nekik. már most több laptopot adnak el, mint asztali számítógépet, mert a mobilitás fontos, valamint egy mai kétmagos procival szerelt laptop a legtöbb felhasználó igényeinek megfelel.
 • gosub #15
  Amíg a gépemben 1 vinyó van egész tűrhető a zaj, de ha 3-ra szaporodik iszonyat erőmű hangja van, ráadásul az interferencia hullámzása rohadt idegesítő. A vinyók hangosak és kész, csak az első néhány hónapban halkak aztán megjön mindegyiknek a hangja. Eddig 9 HDD-m volt különböző márkájú és mind szépen felhangosodott. Hangszigetelt kondicionált ház lenne a megoldás mint az igényesebb stúdiókban, csak sokba kerül...
 • GanXstaZoleeWrk #14
  WD Raptor a tuti a halott is felébred amikor bootol a gép :DDD mondjuk gyorsnak gyors :)
 • Garrett27 #13
  hm.. olvasd el Sanyix foglalkozását az adatlapján, már érthetőek a válaszai
 • Garrett27 #12
  Én kicserélnék egy hibás HDD-t, de hát az emberek egy része "mazochista"...

  Mellesleg a legcsendesebb, hasonlítva az IBM, Maxtor vagy WD caviar-hoz is.
 • Ahoy #11
  S.M.A.R.T. capability-vel le lehet halkítani az akusztikus jellemzőknél. Csak egyet kell húzni rajta és máris teljesen hangtalanná...Laptop vinyóknál is halkabbá. Igaz valamivel lassabb is lesz.

  De engem zavart nagyon, mert nemhallottam mikor tölt :D és inkább visszaraktam hangosra. Hiába megszokás kérdése
 • Rexhawk #10
  ate miröl beszélz már?elittad az agyad?20 decibelnél nem nagyon találsz hangosabb vinyót?
  A hangok a fejedben csak a képzeleted szüleményei...
  rezonál...ha rángatod tényleg rezonál.(vagy csak a fejed billeg jobbra-balra)
  ÉS MÁR LEHET JÓ ÁRON ELEGENDŐ MÉRETŰ VINYÓT
 • Sanyix #9
  Rezonál mint a szar...
 • Garrett27 #8
  Az én Seagate-em olyannyira csöndes, hogy elvész a zaja a hűtő már amúgy is csendes működése mellett..(régen volt maxtorom, az bizony sokkal jobban korgott mint a gyomrom :D )