Gyurkity Péter

Eee PC 1000HE: új chip és hosszabb üzemidő

Az Asus újabb olcsó netbookkal készült el, amely ezúttal a legfrissebb Atom chipre, valamint az Intel új chipkészletére épül, a fő hangsúlyt azonban az akkumulátor kapja, amely a cég szerint minden eddiginél hosszabb üzemidőt biztosít.

Az Asus oldalán közelebbről is szemügyre vehetjük a készüléket, amely az Eee családon belül az 1000HE jelölést kapta. A főbb újdonságok között a processzort említhetjük első helyen, ez ugyanis az eddig megszokott Atom N270 helyett az új N280 (1,67 GHz-es órajellel), emellett pedig változott a chipkészlet és a beépített grafikus vezérlő is.

A chipkészlet feladatait ugyanis az Intel GN40 fejlesztése látja el, a készülék pedig DirectX 10-kompatibilis integrált grafikus chipet kapott. A memória továbbra is 1 GB, ennek órajele azonban ezúttal 533 helyett 667 MHz, amit 160 GB-os hagyományos merevlemez, 10 hüvelykes kijelző (1024 x 600 pixeles felbontással), valamint 802.11n vezetéknélküli adapter egészít ki. Az újítások révén a készülék immár nagyfelbontású tartalmakat is lejátszhat, arról azonban nem szól a fáma, hogy ez mennyire csökkenti le az üzemidőt - nyilván nincs jótékony hatással arra.


A kék és szürke színekben pompázó termék hatcelllás akkumulátorra támaszkodik, amely a cég szerint minden eddiginél hosszabb ideig bírja egyetlen feltöltéssel. A hivatalos anyagban 9,5 órát említenek, ez azonban az Asus állítása, részletes tesztekkel még nem támasztották alá - és általában a promóciós anyagokban megjelölt időtartam a mindennapos használat során valahogy nem akar összejönni. Mindazonáltal jól látszik, hogy a vállalat mindent megtesz a mobilitás és a kényelem növeléséért, jóllehet pontos adatokkal nem szolgáltak az akksi kapacitását illetően.

A készülék az Egyesült Államokban 400 dollárt kóstál, ami kedvezőnek mondható - arról még nincs hír, hogy Európában mikor és milyen áron bukkan fel az új változat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pharaoh #37
  Nem tudom miért kell állandóan a netbookokat a notebookokhoz hasonlítani.
  Nekem otthon van egy PC-m, van egy notebookom amit ha elutazok, vagy hosszabb ideig nem vagyok otthon használok és most tervezem egy netbook vételét, hogy az IC-n vagy távolsági buszon nyugiban tudjak gépezni.
 • Epikurosz #36
  Feltételeim:
  - WiFi
  - 3G/HSDA (mobilnet)
  - max. 1,1 kg
  - min. 4 ó üzemidő
  - SSD (min. 20 GB, ha lehet)
  - max. 100k Ft

  Van ilyen? Hol?
 • jtrencsenyi #35
  Nekem egy Asus EeePC 701-esem volt és még a 7"-os kis kijelzőn, a 900MHz-es Celeronnal is remekül lehetett netezni, pdf-et olvasni, szöveget szerkeszteni OpenOffice.org-gal. Igaz, hogy nem Windowst, hanem Ubuntu-t használtam, így gyors is volt. Szóval egy ilyen 1000HE nagyon sok mindenre remekül használható. Lehetőleg az mondjon már véleményt a dologról, aki egy hónapnál többet használt AKTÍVAN netbookot és nem csak fantáziál és elképzel dolgokat! :)
 • tntmax #34
  jáj, ez a gettoharcos pocskondiázó szánalom még mindig itt rontja a levegőt... egyszerűbb ha nem is reagáltok a hülyeségeire.
 • kabulos #33
  Nekem van egy Asus N10J-m a kijelzoje ugyanez csak van egy 9300gs m benne.
  Es imadom. Fokepp jatszom munkahelyen. Meg az EEE ken is elfutnak regebbi jatekok
  half life wolfeinstein war of worldcraft stb.
 • jaspercry #32
  Hát ja ,amire nekem kellene arra szart sem ér,sajna .....
 • szivar #31
  Jaaa, hogy Budapestre gondoltál helyszín gyanánt! Erre nem számítottam.

  "Felnőttvilág van."
  Inkább álomvilág., Szar dolog lesz majd felébredni.
 • Dömsödi #30
  Ide annyi, de annyi okos ember jár...
  0.1 % aki laptopon photoshopot használ... Akinek erre kell a laptop az már 130 körülért tud venni erre alkalmas gépet.
  A többieknek meg elég lesz ez a 50-60 ezres gép.
  Programozok, de nekem elég lenne.
  Az indexen van egy cikk ott 9.5 órás üzemidőt irnak.
  Na az nagyon jó.
 • jaspercry #29
  Nem vagyok looser ,csak érdeklödöm mert X2 1.6Ghz 2giga rammal laptop szenved vele!!
  napi 600-800képet retusálok!1esével nem nagyon lehet!
  lehet hogy fut,de hogyan?
 • atomkrumpli #28
  "szerintem használhatatlan"
  van egy pár videó a youtubeon és néhány fórum is foglalkozik az eee900+photoshop kérdéssel, jól elboldogul vele

  gettoharcos2: Hol 50k huf az Asus EEEPC 900 mert ez engem is érdekelne.