SG.hu

Energiatakarékosabbak lehetnek az IP-alapú készülékek

A Cisco a Barcelonában tartott Networkers konferencián mutatta be az EnergyWise technológiát, mely csökkenti a hálózathoz kapcsolódó készülékek energiafogyasztását.

A cég közleménye szerint az EnergyWise szoftvert a Catalyst kapcsolókra telepítve a vállalatok és intézmények folyamatosan mérhetik és szabályozhatják az internetprotokoll-alapú (IP) készülékek, így a telefonok, hordozható számítógépek vagy a hozzáférési pontok energiafogyasztását. A Cisco egyben bejelentette, hogy iparági partnerekkel együttműködésben olyan megoldásokat fejleszt, amelyek a jövőben lehetővé teszi az épületek egészére kiterjedő rendszerek, így a világítás, a liftek és a légkondicionálás/fűtés energiafogyasztásának központi irányítását.

A Cisco EnergyWise része a cég azon stratégiájának, amelyben az intelligens hálózat fontos szerepet kap az energiagazdálkodási és környezetvédelmi kérdések megoldásában. Valós idejű, pontos mérési adatokat nyújt, így az IT-vezetők áttekintést kaphatnak a szervezet egészének energiafelhasználásáról, legyen szó a központi irodákról, fióktelepekről vagy adatközpontról. A vállalat ingyenes szoftverfrissítéssel támogatja a korábban telepített Catalyst switcheket, a 2009 februárjától gyártott új Catalyst switchekben pedig már automatikusan megjelenik ez a funkció.

"Az EnergyWise jóvoltából a Cisco ügyfelei átfogó képet kaphatnak a szervezet energiafelhasználásáról, mégpedig nemcsak az egyes készülékek szintjén, hanem a teljes hálózat és valamennyi ahhoz kapcsolódó rendszer tekintetében" - mondta Judy Lin, a Cisco Ethernet kapcsoló technológiai csoportjának vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!