MTI

GPS-szel követett gyerekek

Műholdas helymeghatározó segítségével követhetik a jövőben a brit szülők gyermekeik mozgását, 3 méteres pontossággal azonosítva, hol is tartózkodik épp a csemetéjük.

Az Nu.M8 elnevezésű szerkezet a gyártó szerint a világ első olyan GPS-berendezése, amelyet kifejezetten a gyerekek számára fejlesztettek ki - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában. A GPS-t digitális karórába építették be, s a berendezés jelez, ha valaki erőszakkal próbálja letépni a gyerek csuklójáról. A szülők SMS vagy email útján tájékozódhatnak gyermekeik hollétéről - a speciális honlap a Google Map segítségével mutatja meg a pontos címet, s a postai irányítószámról sem feledkezik meg.

A szülők meghatározhatják a "biztonságos zónákat" gyermekeik számára, s a készülék azonmód riadóztat, jelzést küldve a mobilra és a számítógépre, mihelyt a kiskorú elhagyja a kijelölt területet. A GPS-szel ellátott karóra márciustól vásárolható meg a szigetországban 149,99 fontért, azaz 44 ezer forintért. A havi előfizetési díj 9,99 font, vagyis 2590 forint lesz.

Steve Salmon, a berendezést gyártó Lok8u vezetője szerint a helymeghatározó egyrészt a szabadságot biztosítja a gyerekek számára, másrészt a szülők megnyugtatására szolgál, akiknek mostantól nem kell majd csemetéik holléte miatt aggódniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • karmicsek #4
    Ja, leveszi a karórát és meglép, szülűk meg nem találják a 3 métereben.
  • akyyy #3
    Hát nem lenne rossz de túl drága, 3k-ért havonta:CCC
    telefont a gyerek zsebébe, általába van is neki és fel lehet hívni.
  • zola2000 #2
    Ebben csak az durva hogy a gyerek tudta nélkül lehet a karórában a gps, egyáltalán rá van írva az órára hogy gps? Én még olyan gps telefonon futó programról is tudok ami teljesen észrevétlenül is ugyanezt csinálja.
  • Petka #1
    Akkor már nem egyszerűbb, ha a radiátorhoz láncolják a gyereket?...