Gyurkity Péter

Izraeli katonai videók a YouTube-on

Ezúttal az Izraeli Védelmi Erők szeretné minél jobban kihasználni a videómegosztó portálban rejlő lehetőségeket - exkluzív felvételekkel mutatják be a közel-keleti eseményeket a saját szemszögükből.

December 29-én az IDF saját csatornát hozott létre a portálon, ezen belül pedig állításuk szerint kizárólag olyan exkluzív felvételeket mutatnak be, amelyek igazolják az izraeli álláspont helyességét, és a saját oldalukról mutatják be a történéseket. A választás azért esett a YouTube oldalára, mert a fiatalabb generációk esetében egyre kevesebben követik nyomon az eseményeket a hagyományos csatornákon.



A legújabb konfliktus azt követően robbant ki a térségben, hogy a Hamasz rakétákkal kezdte el lőni az izraeli területeket. A másik oldal erre légicsapásokkal válaszolt, amelynek következtében naponta láthatjuk a televízióban a lerombolt házakat, miközben a polgári áldozatok száma is folyamatosan növekszik. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy mi minek köszönhető, és hogy kit terhel a felelősség a történtekért - erre nyilván mindkét oldalnak megvan a maga verziója. Az IDF most azt szeretné bizonyítani, hogy számos sikeres légicsapásra kerül sor nap mint nap, a felvételeken pedig jól látható, hogy a rakétákat szándékosan sűrűn lakott területeken, illetve egyes esetekben akár mecsetekben helyezik el.

A dolog pikantériája, hogy a csatornán belül a videók egy részét már a megjelenést követő napon eltávolították, nyilván a YouTube által megszabott feltételek alapján. Az eltávolított videók közül némelyik ezt követően újból felbukkant az oldalon, amit a portál illetékesei azzal magyaráztak, hogy olykor (a felhasználók jelzései alapján) tévesen törölnek egyes felvételeket. Mivel a videók egy része katonai gépekről készült, és tartalmuk nyilván nem mindig megfelelő, a jövőben újabb hasonló akciókra számíthatunk a YouTube részéről.

Időközben a konfliktus az internetre is kiterjedt, arab hackerek ugyanis jónéhány izraeli oldalt törtek fel, mintegy bosszúként a Gaza-i történésekért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #258
    Ez valoban igy tortent(hetett) mashol is olvastam. (Talan Index ?) A lenyeg az, hogy azokat a helyeket szortak meg ahonnan a rekeszok indultak Izrael fele.

    Hat igen, a jelzok soxor erosek, de a tartalom ninsc ferditve. Sokszor volt, hogy ha uj infot tudtak meg akkor helyesbitettek, meghozza eleg korrekt modon, a regi cikket is meghagyva.
  • mumpic #257
    Egy esemény, a kurucinfó, és a hírszerző szerint. Na most ebből rakja össze az ember.

    Amúgy, személy szerint én az alapján döntök, hogy egy cikket elolvasok-e, hogy milyen a nyelvezete. Most elolvastam a kurucosat, de ezek szemetszúrtak:
    "palesztinok elleni irtóhadjáratra" ... "a Gázai övezet ellen indított irtóháború" ... "tizenkét nappal ezelőtt indított gyilkolászás" ...

    Az utolsó bekezdést meg nem tudom honnan szedték, nem találtam rá semmilyen forrást: "A libanoni hadsereg szerdán egyébként azt közölte, hogy az izraeli hadsereg hat harci gépe kedden belépett a libanoni légtérbe. Az arab ország hadserege szerint a zsidó állam ezzel megsértette az Izrael és a Hezbollah közötti 2006-os háború utáni ENSZ-határozatot."
  • Rexhawk #256
    na ez egy korrekt hozzászólás volt
    éljen a kuruc(h).info
  • uniu #255
    Mint mondottam olyan nincs!(#112) Ossze kell hasonlitani sok mediat ahhoz, hogy kb realis kepet kapjon az ember. Persze vannak kivetelek(rendkivul elfogultak) melyeket jobb el sem olvasni, kiveve ha csak az idojaras erdekel vkit:(c-press, nepszava, nepszabadsag)
  • mumpic #254
    Bocsá' :)
    Én nem gondolom hogy a baloldali média független lenne. Azért lettem volnak kíváncsi arra hogy melyik lehet az.
  • uniu #253
    Keversz valakivel, olvass vissza! amugy meg: a bal oldali fuggetlen akkor a jobb is az!:)
  • mumpic #252
    Ezek jobb oldali médiák. Függetlent mondtál, arra hozz példát.
  • uniu #251
    Nem csak zsidot hanem ciganyt is. Most mar igazan bajban van az aki azt allitja, hogy elvakult lennek..
  • uniu #250
    http://www.echotv.hu/

    (A csepeli gyilkossagrol;hátrányos helyzetű fiatalok = ciganyok)
    http://www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=252805
    http://index.hu/politika/bulvar/cspl915/
    (most az index is meglepoen korrekt, bar a ciganyokat nem emliti)
  • uniu #249
    csak hogy ne kuruc(h)ozz mar olyan sokat:
    http://szentkoronaradio.com/
    http://www.mno.hu/
    http://www.jobbik.hu/
    http://magyargarda.hu/