Berta Sándor

C2Call: internetes telefonálás közösségi portálokon

Az új internetes telefonszolgáltatás akár a böngészőbe és a közösségi oldalak rendszerébe is integrálható.

A C2Call fejlesztői programja második szakaszához érkezett. Ugyan a program jelenleg még csak béta állapotú, azonban így is számos újdonságot kínál. Ezek közül a legfontosabb, hogy a programozóknak a jövőben lehetőségük lesz a böngésző alapú VoIP-szoftver különböző honlapokba integrálására. Így lehetővé válik, hogy például a Facebook, a MySpace vagy akár a Twitter két regisztrált tagja internetes telefonbeszélgetéseket folytasson.

Az Actai Networks által májusban alapított vállalat a szolgáltatással elsősorban a közösségi portálokat akarja még vonzóbbá tenni a felhasználók számára. "Pont ezekben a közösségekben fontos az egyszerűség és az elérhetőség. A C2Call segítségével az emberek elérhetők lesznek egymás számára akkor is, ha éppen nincsenek fent a világhálón, ugyanis lehetőség van a beszélgetések mobiltelefonra való átirányítására" - közölte Martin Feuerhahn, a C2Call vezetője.

Az új funkció integrálása azért is megérheti a közösségi honlapoknak, mert a VoIP-program bevételi lehetőséget jelenthet nekik. A C2Call elsősorban két számítógép közötti ingyenes hívásokat biztosít egy Java-widget segítségével. A rendszert azonban időközben kibővítették a vezetékes és a mobil telefonszámok hívásának lehetőségével. Ezek viszont már nem ingyenes beszélgetések, a minimális percenkénti díjszabás 2 eurócent. A szakemberek úgy vélték, hogy ebből az összegből részesedhetnének a honlapok, míg a felhasználók lebeszélhető kártyákat vásárolhatnának.

"Számunkra minden közösség fontos partner, függetlenül attól, hogy hány tagja van. A 2Call integrálásának köszönhetően a közösségi oldalak növelhetik a látogatottságukat és akár cégek is megjelenhetnek saját profilokkal. Nem kell megadniuk még a telefonszámukat sem, egyszerűen csak elhelyeznek egy Call-gombot, amire rákattintva létrejöhet a kapcsolat. Ez egy egyszerű, biztonságos és ráadásul világszerte működő megoldás. Elsőként nem véletlenül a legnagyobb portálokat céloztuk meg, ugyanis összesen több mint 500 millió tagjuk van" - tette hozzá Feuerhahn.

A C2Call integrációjának havi díja 199 euró. Ez ugyan a kis cég számára soknak tűnhet, azonban a cégek megfelelő ajánlatokkal és hirdetésekkel ennek az összegnek a többszörösét szerezhetik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tar86 #2
    Csak a havidíj nem stimmel
  • BB7 #1
    Ebben látok jövőt! ;)