Napi Online

HP-laptopok új generációs brutál aksival

Először a Hewlett-Packard hordozható számítógépeihez lehet majd megvásárolni a jövő év elejétől a Boston-Power új generációs lítium-inon akkumulátorait - állapodott meg a két vállalat.

Az egyelőre csak csereként elérhető áramforrásokra 3 év garanciát adnak, ami párja nincs az akkuk világában, ráadásul a bostoni cég Sonata aksijai a leggyorsabban tölthető és leghosszabb ideig használható akkumulátorok a piacon. A Boston-Power cégfilozófiájának alapja, hogy könnyen újrahasznosítható, azaz környezetbarát terméket igyekszik előállítani. A társaság li-ion erőforrásaival elnyerte a Nordic Ecolabel bizonyítványt és hasonló világszintű környezetvédelmi tanúsítványt kapott a kínai környezetvédelmi ügynökségtől.

A csere aksik különösen hasznosak lehetnek a hosszabb utakra induló vagy a természet lágy ölén internetező felhasználóknak. A hosszú élettartam, a kedvező garancia és a rugalmas - sokféle eszközhöz való illesztés lehetősége - kellemes ár/érték arányt biztosít a Sonata akkuknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vieri85 #4
    Nekem mindig benne van a gépben az akku és teljesen jól elvan a gép :)
  • asysoft #3
    Na ez jó hír. Én meg kvázi kinyírtam a notebookom akkuját, azzal, hogy akkor is benne volt a gépben, mikor asztalon használtam huzamosabb ideig... Vajon ez a Sonata-akku elérhető lesz régebbi modellek (pl nx7400) számára is?
  • torcipepe #2
    ja hát igen, azt tényleg nem ártott volna ideírni, mennyit bír.
  • freemanone #1
    hurrá, de a lényeg lemaradt a cikkből, hogy a Boston-Power új akkumulátorcsaládja, a Sonata mutatkozott be. A Sonata akkumulátorok fél óra töltés után elérik névleges kapacitásuk 80 százalékát, ami durván fele a jelenlegi akkumulátorok töltési idejének. Valamint élettartamuk a notebookok élettartamához lett igazítva hozzávetőlegesen. A Boston-Power akkumulátora kevésbé hajlamos az "öngyulladásra", ami a közelmúltban dollárszázmilliókban mérhető veszteséget okozott a Sonynak. Az új akkumulátortípus lassabb kémiai folyamatokkal működik, melyet egyéb továbbfejlesztett védelmek, rövidzárvédelem, hővédelem egészítenek ki.

    Engem még az érdekelne, hogy vajon mennyi ideig bírhatja a drága :)