MTI

Szabadságra küldi dolgozóit a Hynix

A világ második legnagyobb memórialapka gyártója, a dél-koreai Hynix a bérköltségek 15 százalékos csökkentését rendelte el a termékei iránti kereslet mérséklődése miatt. A dél-korai konszern vasárnapi bejelentése szerint a dolgozókat két heti fizetés nélküli szabadságra küldik, a vezetők létszámát pedig egyharmadával csökkentik. A cég vezetőinek fizetését 30 százalékkal nyirbálják meg. Ezenfelül tervet dolgoznak ki az idő előtti nyugdíjazásokra is.

A Hynix a harmadik negyedévben 910 millió eurónak megfelelő veszteséget szenvedett el, ami nyolc év óta a legnagyobb veszteség. A rossz teljesítmény legfőbb oka, hogy a memórialapkák gyártási költsége meghaladja a piacon elérhető eladási árakat.

A Hynix a közelmúltban cáfolta, hogy érdeklődne a bajba jutott Infineon- leányvállalat, a Qimonda felvásárlása iránt. Az Infineon a lehető leggyorsabban szeretne túladni a Qimonda cégen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #1
    "A rossz teljesítmény legfőbb oka, hogy a memórialapkák gyártási költsége meghaladja a piacon elérhető eladási árakat."

    Ezt kétlem. Mégis mi a fenéért haladná meg? Netán állami segélyből gyártanak valahol memóriát a konkurensek vagy mi? Nem hinném. Inkább arról van szó hogy csökkenteni kell a haszonrést és akkor kéne a memóriájuk.

    De, mint azt a kedves autó gyártok sem, nem fogják megtenni. Inkább elküldik az embereket, meg rinyálnak.