Berta Sándor

Ellenőrizné az internetet Silvio Berlusconi

Jövő júliusban tartják a G8 konferenciát Genovában. Az olasz miniszterelnökben élénken élnek a 2001-es csúcstalálkozót kísérő események és ezért új javaslattal állt elő.

A 2001-es genovai G8-as konferencia napjaiban számos összetűzésre került sor a rendőrök és a globalizációellenes tüntetők között. Az összecsapásokban többen megsérültek. Az eseményekre még jól emlékeznek Olaszországban és igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy jövőre ne legyenek hasonló akciók. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, a Szardínia melletti Magdalena szigetére tett néhány napos látogatása után egy elég érdekes és nagy vitát kiváltó ötlettel állt elő.

A kormányfő azt szeretné elérni, hogy a jelenleginél sokkal jobban ellenőrizzék vagy ahogy ő mondta, nemzetközi szinten szabályozzák a világhálót. "Ez ugyanis jelenleg hiányzik, és a gazdasági-pénzügyi válságon kívül ezzel a témával is foglalkoznunk kell majd. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nehéz kérdés, mivel a nemzeti jogi gyakorlatban sem élnek mindig a kormányok a lehetőségeikkel. A G8 emiatt az ENSZ-nél sokkal alkalmasabb arra, hogy megoldást találjunk a problémára. Az ENSZ-ben ugyanis túl sok ország van jelen, akik nem képesek megállapodni egymással" - szögezte le az olasz posta Róma melletti technológiai parkjában tett látogatáson Berlusconi. Az olasz kormányfő felvetése elgondolkoztató és ezen túl még az ENSZ-t is sértheti.

A politikus próbálta menteni a helyzetet, mondván: januártól ő lesz a G8 elnöke, a szervezet azonban nyugodtan nevezhető G20-nak is és a világ népességének 72, a gazdasági hatalmának pedig 80 százalékát tömöríti. Berlusconi konkrétumokat nem árult el, azonban jelezte, hogy ő egy olyan fórum, ami minden javaslatra nyitott. Olaszország viszont a kérdésben szerinte avantgárdnak számít.

Az olasz kormányfő egyébként sincs jó viszonyban az online közösséggel, hiszen médiakonszernje korábban 500 millió eurót követelt a YouTube-tól, de szintén ő kezdeményezte idén augusztus közepén a The Pirate Bay elleni blokádot. Ezek után nem csoda, hogy a mostani szavai sem nyerték el a felhasználók szimpátiáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #7
    persze, persze a nagy mafia általában leszámol a kisebb mafiával legalább is ha érdekeik egymást keresztezik...
  • toto66 #6
    Mussolini leszámolt az akkori maffiával, más kérdés, hogy ő sem volt egy aranyos ember...
  • dBLOOD #5
    Mussolini büszke lenne...
  • Solten #4
    Szenilis bolond. Kínában az ilyen helye...
  • toto66 #3
    A maffia ellenőrízni akarja a "internyetet"?
  • kisgabo #2
    biztos van vaj a füle mögött, de sokat tud, szal soha nem fog ülni.

    prinz gábor (postabank) 3.6 milla büntetéssel megúszta a bankcsődöt, és vígan él, próbálj te tartozni 20 forinttal az apeh-nak... :)
  • who am I 7 #1
    Akkor ideje lenne őt is ellenőrzni.Csak, hogy fair legyen a dolog