MTI

Ukrán iskolakerülők a világhálón

Már 28 lógós tanuló - közte nyolc diáklány - neve került fel a kelet-ukrajnai mariupoli iskolák szégyenlistájára, ahol a szülők az interneten keresztül ellenőrizhetik gyermekeik iskolalátogatását.

A kelet-ukrajnai város közoktatási hatósága november utolsó hete óta a saját honlapján teszi közzé az órákról lógó tanulók listáját. A Donyeck megyei nagyváros oktatási főosztálya külön oldalt rendszeresített internetes honlapján a szülők számára, hogy időkímélő módon a világhálón tájékozódhassanak arról, nem hagyott-e ki gyermekük igazolatlanul valamilyen tanórát az iskolában. Az iskolakerülők listájában a tanulók neve mellett fel van tüntetve a megfelelő tanintézet száma és az osztály - közölte a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrajnai változatának online kiadása.

Az újítással kapcsolatban Olena Uzun oktatási főosztályvezető-helyettes elmondta, hogy a hivatalnál egyelőre nem éltek panasszal a pellengérre állított tanulók, és a szülőktől sem érkezett elismerést kifejező reakció, ami szerinte nagyrészt az első lista közzététele óta eltelt idő rövidségével magyarázható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #3
    A masszívabb mennyiséget felhalmozókról van szó. Nem azonnali.

    Mo-n már az zárthelyik és vizsgák eredményeit sem lehet kiírni, mert ombudszmannért kiállt a tisztelt hallgató... Aztán meg nem találja saját jegyét, mert elfelejtette a kódját és megy kopogni a tanszéki titkárságra :).
  • Jack Bauer ahős #2
    Nagyon helyes. Természetesen csak akkor működjön az ilyesmi, ha jelszavas a honlap. Még azt is el tudom képzelni, hogy a tanár óra elején egy digitális naplóba írja be, hogy kik hiányoznak, és ez azonnal megjelenik a honlapon, így a szülő akár a munkahelyi gépén azonnal csekkolni tudja, hogy a gyerek jár-e az órákra.
  • redfish #1
    Azért ez elég elképesztő : miért nem telefonon értesítik a szülőket?!
    Nem biztos, hogy ha egy gyerek egyik nap nem megy iskolába, akkor mindjárt lógás miatt hiányzik, és ha aznap belázasodott és beteg???
    De ha igazolatlanul hiányoznak az iskolából, akkor sem az a megoldás erre, hogy kiteszem a nevüket a Világhálóra : kapjanak figyelmeztetést, intőt, igazgatói intőt, igazolatlan órát, hívják be a szülőket, stb., stb., stb...

    Én nagyon fel lennék háborodva, ha a gyerekem nevét kitennék az internetre!!!
    Ilyenhez nincs joguk! (Vagy esetleg ez a weboldal csak jelszóval hozzáférhető a gyerekek szüleinek?)

    Mi van?... Ukrajnában nincs az embereknek személyiségi jogaik?... Egy kiskorú személyes adatait méginkább védeni kellene!!!

    Remélem, a tanárok neve is fel lesz téve a Világhálóra, akik elbliccelik az óráikat, amiért ők FIZETÉST kapnak!