Berta Sándor

Olcsó mobil internetet akar Bajorország

Beate Merk tartományi fogyasztóvédelmi miniszter azt szeretné, hogy hatóságilag maximálják a külföldön való mobil internetezés és SMS-ezés árát.

Amennyiben jelenleg valaki külföldön akar böngészni a mobil készüléke segítségével vagy SMS-t akar küldeni, még mindig nagyon sokat kell fizetnie érte. Ezen változtatna új javaslatával a bajor politikus. Ugyan tavaly június 30 óta maximalizálták az Európai Unióban a külföldről való telefonálásra vonatkozó úgynevezett roamingdíjakat, azonban ez elmaradt az internet és az SMS-árak esetében. Az Európai Unió már dolgozik egy az SMS-díjakra vonatkozó hasonló javaslaton, azonban Beate Merk szerint ezt ki kellene terjeszteni a böngészés területére is.

"A fogyasztók többsége jelenleg meg sem tudja becsülni, hogy mennyibe kerülhet neki a külföldön való mobil internetezés. A végeredmény gyakran a túlzottan magas számlákban mutatkozik meg. El kell kerülni a jövőben, hogy az emberek a nyaralás után sokkoló számlákat kapjanak Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a nyaralás alatti internetezés költsége több legyen, mint a teljes utazásé. Csak azért, mert valaki néhány adatot tölt le a világhálóról, nem fizethet több ezer eurót. Ezt a helyzetet csak a böngészésért fizetendő maximális árak meghatározásával lehet megszüntetni" - érvelt a bajor fogyasztóvédelmi miniszter.

Merk rámutatott, hogy a javaslat nem csak az átlagembereknek segíthet, hanem a sokat utazó üzletembereknek, ezáltal pedig a kis- és középvállalatoknak is, amelyek így jelentős összegeket takaríthatanak meg. Ezek a pénzek pedig különösen a mostani gazdasági válság idején jól jöhetnek a cégeknek. A szaktárca felmérése alapján jelenleg az európai uniós tagországokban megabájtonként 4 és 16 euró közötti összeget kell fizetniük a felhasználóknak. A miniszter a Bundesrat ülésén szintén felveti a kérdést és azt kéri a német kormánytól, hogy gyakoroljon nyomást az Európai Unióra a díjak mielőbbi maximalizásának ügyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #5
    Amit a mobilszolgáltatók művelnek, az rablás, maffia.
    Le a a maffiával! Legyen a profit csak 10%-a a jelenleginek, az is bőven elég a pofátlan tőkéseknek. Hanem netforradalom lesz, sok vérrel.
  • hdo #4
    Ott a pont!
  • Ferrer #3
    Én is olcsó mobil internetet akarok! Belföldön.. :P
  • nyalógép #2
    Már csak azért is rendezni kéne a kérdést, mert ha egységes európát akarunk nem beszélhetnénk külföldről.
  • hdo #1
    Én meg akarok egy Citroen Xsarát, egy új notit, meg 80 ezer forintot.

    KÍváncsi vagyok hány embert fog érdekelni a cikk!