Gyurkity Péter

A Pentagon begyűjti a flashalapú háttértárolókat

A Pentagon jelezte, hogy saját hálózatukban sem teljes körű a védelem az interneten terjedő vírusokkal szemben, ezért óvatosságra intik alkalmazottaikat. Eközben begyűjtik a számukra vásárolt hordozható háttértárolókat.

A Védelmi Minisztérium közleményében jelezte, hogy tudomásuk szerint néhány figyelmeztetés saját hálózatukon belül is megjelent bizonyos "globális" vírusok terjedésével kapcsolatban, a komolyabb problémák elkerülése érdekében pedig határozott lépésekre készülnek. Azt nem árulták el, hogy a támadások bizalmas információt tartalmazó számítógépeket is érintettek-e, mindössze annyit lehet tudni, hogy ezt igyekeznek továbbra is megakadályozni.

Ennél talán érdekesebb az a napokban felbukkant hír, miszerint a minisztérium összes alkalmazottja köteles leadni a munkához és személyes használatra korábban kapott flashalapú háttértárolókat. Ez valószínűleg szintén a biztonság növelését szolgálja, azonban itt már nemcsak vírusokról és internetes támadásokról, hanem a bizalmas információ megfelelő kezeléséről is szó van. A légierő november 17-én keltezett memorandumában azonnali hatállyal megtiltották a hordozható háttértárolók használatát, így ezek használata mind a titkosított, mind pedig a szabadon hozzáférhető számítógépek esetében nem engedélyezett.

Arról nem szól a fáma, hogy mi vezetett a fenti intézkedéshez, így mindössze sejteni lehet, hogy komolyabb információszivárgást igyekeznek megelőzni. A döntés mindenesetre komoly nehézségeket okozhat, tekintettel arra, hogy a Pentagon saját globális hálója több mint 17 000 kisebb-nagyobb hálózatból áll, mintegy 7 millió személyi számítógéppel. Érdekes kérdés, hogy a kifejezetten könnyű és kényelmes használatra szánt eszközöket mivel tervezik pótolni - ha ez egyáltalán szerepel a tervek között, illetve hogy meddig tartják majd életben a tiltást.

A minisztérium részéről arról sem voltak hajlandók részleteket elárulni, hogy pontosan milyen kártevőkről van szó, és hogy milyen intézkedéseket hoztak a védelem fokozására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hypno #6
    "A Pentagon saját globális hálója..."

    Kicsit arrogánsnak tűnik egy olyan kormányzati szerv, amely az egész világot a sajátjának tekinti. Ha megfeszülnek is ki fognak jutni "bizalmas" információk. Ez a bizalmas információk természetéből következik.
  • nedudu #5
    Jóvan, qrva nagy a szekurity, mindjárt megsajnálom őket...
  • NEXUS6 #4
    Pár hónapja volt, hogy asszem Lenovo laptopok előretelepített rootkit-tel jöttek.

    Szerintem a kínai elvtársak már előbb kapják meg az üzeneteket, mint akinek küldik a Pentagonban.;)
  • waterman #3
    nem megtiltani kell a pendrive használatot, hanem értelmesen használni. bizalmas infókat titkosítva kell rajta tárolni, a jelszó az ne az illető szülinapja legyen és ha bonyolultabb a jelszó, akkor nem kell elmondani mindenféle jöttment alaknak egy tábla csokiért..
  • chuky123 #2
    7 millió gép a pentagonban? Vagy öszzesen annyi?
  • roliika #1
    Hardveres keylogger nálam eladó! :DD