SG.hu

Kézírás digitalizáló a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta multimédia-portfoliójának élvonalbeli adatbeviteli technológiáját, a Mobile NoteTaker-t.

Az ultrahangos és infravörös érzékelő-technológiát alkalmazó Mobile NoteTaker bármilyen felületről képes rögzíteni a kézírást és több mint 100 A4-es oldalt tud tárolni vevője memóriájába későbbi felhasználás céljából. Egy értekezleten, vagy előadáson kényelmetlen lehet noteszgépen vagy PDA-n jegyzetelni, ugyanakkor jó lenne, ha feljegyzéseinket könnyedén eltárolhatnánk számítógépünkön is. Erre a dilemmára kínál megoldást a Mobil NoteTaker, amelynek segítségével a papír alapú feljegyzések rugalmassága ötvözhető a digitális alkalmazások hatékonyságával és sokoldalúságával.


Alkalmazása rendkívül egyszerű: úgy használhatjuk, mint egy hagyományos golyóstollat - hiszen tulajdonképpen az is. Első pillantásra nem sokban különbözik egy átlagos íróeszköztől. Igazi tudása akkor mutatkozik meg, ha elővesszük zsebünkből vagy táskánkból a hordozható vevő- és memóriaegységet, majd felcsíptetjük egy A/4-es lap tetejére, és bekapcsoljuk. Ugyanis innentől kezdve, amit a papírra írunk vagy rajzolunk, azt azonnal rögzíti a készülék. Sőt online üzemmódban (amikor a vevőegység a számítógéphez van csatlakoztatva) az írásunk vagy rajzunk azonnal megjelenik a monitoron vagy a noteszgép kijelzőjén.

A cég közleménye szerint az eszköz bármilyen felületről képes rögzíteni a kézírást és memóriájába akár 100 A4-es oldalnyi jegyzet is elfér el. Használat után a mobil egységet a hozzá kapott USB kábellel köthetjük össze a számítógéppel, majd áttölthetjük a memóriában lévő jegyzeteket a gépünkre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickwearby #3
    Ja és a memóriába férhet,
    de ezekbe a digitalizáló tollakba spéci tollbetét kell,

    (a wacom-hoz meg nem is íróbetét,
    hanem hegy,)

    És ezek nem kétfilléres íróeszközök,
    egy ilyenbe való betét 1000.-nál kezdődik.

    Mondjuk élőben még nem próbáltam,
    de díjaznám, ha sztenderd ápiszos betéteket is lehetne valamelyikbe beletenni.



  • nickwearby #2
    minha ez valami új dolog lenne....

    egyik

    másik

    és a többi pc tabletről ne is beszéljünk,
    persze azok nem ilyen kis kényelmesek.
  • Tetsuo #1
    Megszuno product support.. uccso termék.