MTI

Készül az első közösség által fejlesztett PC

Közösségi-személyi számítógépet fejleszt a felhasználók javaslatai alapján két informatikai óriáscég.

Ötletelni a www.WePC.com oldalon lehet. "Te megálmodod, az Asus megépíti, az Intel életre kelti" - áll a honlapon, ahol a beküldött terveket meg lehet vitatni, és szavazni is lehet rájuk. A tajvani számítógépgyártó és az amerikai processzorgyártó szerint a kezdeményezés nem csupán reklámfogás. "Bárkinek a fejéből kipattanhat egy isteni szikra" - mondta Mike Hoeffinger, az Intel munkatársa. "Megcsapoljuk a fogyasztók kreatív energiáját… közösen fejlesztünk azokkal, akik nap mint nap használják majd a fejlesztés eredményét."

A honlapon három különböző fajta személyi számítógép - netbook, notebook és játékfuttatásra szabott notebook - tervezéséhez lehet ötleteket adni. A projekt kiagyalói arra ösztönzik a felhasználókat, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat. "Nincs határ, és nincs még egy ilyen fórum sem, ahol elő lehet adni a terveket. Szeretnénk teret adni valamennyi ötletnek a praktikustól a tudományos-fantasztikusig " - mondta Josh Mattison, a Federated Media marketingügynökség munkatársa.

"Reméljük, hogy a WePC.com közösségével együtt olyan terméket alkotunk, amely megfelel a fogyasztók álmaiban létező PC-ideálnak" - mondta Lillian Lin, az Asus tervezési és marketingigazgatója. Az első közösségi számítógép várhatóan 2009-ben jelenik meg - áll a BBC hírportálján megjelent beszámolóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Jah, ha informatikai cikkeket akarsz olvani, akkor Prohardver.hu .
  • Sir Quno Jedi #2
    Nem tűnt föl, hogy csak fos netbook és hasonló hordozható kategória van. Ergó felejtős az egész. Dolgozni ezeken sem lehet, játszani meg viccesek inkább, vagy szánalmasak.
  • Sanyix #1
    Te megálmodod, az Asus megépíti, az Intel életre kelti

    öhöhöhöhöhö én amd procit álmodok a gépbe, ati hd4870-el. Azt is életre kelti a zintel? :D