SG.hu

Védelmi pénzt fizetünk az interneten

Az ESET statisztikája szerint októberben lassú átrendeződés kezdődött a Magyarországon pusztító kártevők toplistáján. A Win32/Adware Antivirus2008 bekerülése egy újfajta fenyegetés, az álvírusirtók terjedését jelzi.

A NOD32 antivírus rendszert gyártó ESET Magyarországra vonatkozó statisztikái szerint októberben lassú átrendeződés kezdődött a legelterjedtebb károkozók listáján. A mezőny kiegyenlítődését jelzi, hogy a listavezető Virtumonde elterjedtsége közel 3 százalékkal visszaesett, a top10 fertőzés pedig a szeptemberi 35 százalékkal szemben október során csak a fertőzések 30 százalékáért volt felelős. Emellett két új szereplő - az e-mail üzenetek mellékleteiben terjedő Win32/Qhost féreg, valamint a Win32/Adware Antivirus2008 - is felkerült a listára.

A Win32/Adware Antivirus2008 bekerülése egy újfajta fenyegetés terjedésére hívja fel a figyelmet. A károkozó látszólagos támadást szimulálva arra próbálja rávenni a gyanútlan felhasználókat, hogy egy hamis antivírus programot telepítsenek. A kitalálók azt ígérik, hogy az álprogram segítségével megtisztíthatják számítógépüket. A programcsalád fő célja a haszonszerzés: a felugró figyelmeztetésre kattintva a rémült felhasználó a terméket árusító oldalra jut, ahol azonnal ki is fizettetik vele a szoftvert. A csalók az elnevezésre is ügyeltek: az XP Antivirus 2008, 2009 és hasonló "terméknevek" kiválóan alkalmasak a megtévesztésre.

Ha a program egyszer - akár véletlenül, akár tévedésből - felkerült a számítógépre, elindul a véget nem érő ijesztgetés. Az álvírusirtó esetenként olyan hamis képeket jelenít meg a képernyőn, mint a lefagyást jelző kék halál (BSOD, Blue Screen Of Death) vagy egy kémprogramfertőzésre figyelmeztető ablak. A számítógép ellenőrzése is csak színjáték: sok esetben egy animáció, amely mindig talál fertőzést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #20
    Te szerencsétlen... az ESET hivatalos viszonteladói vagyunk, így egy eladott gépen a legtöbb esetben ESET Smart Security vagy NOD 32 van. Onnantól a user dolga, hogy merre jár.
    Ha egy kicsit is kompetens lennél a témában tudnád, hogy az XP Antivirus 2008 a usernek feajánlja a keresést/letöltést és máris megfertőzödött ezzel a metódussal.

    Szállj magadba pöttyet és vegyél vissza az arcodból.
  • Tinman #19
    Nem, akkor te egy szaros kis tolvaj vagy...
  • Shan #18
    Hogy nehogy ágybavizelj az oldaltól való félelmedben, leírom, mi áll ott:

    "Unregister XP Antivirus 2008 DLL Files:
    (Learn how to do this)
    shlwapi.dll
    wininet.dll

    Stop XP Antivirus 2008 Processes:
    (Learn how to do this)
    XPAntivirus.exe
    XPAntivirusUpdate.exe
    xpa.exe
    xpa2008.exe

    Find and Delete these XP Antivirus 2008:
    (Learn how to do this)
    xpa.exe
    xpa2008.exe
    XPAntivirus.exe
    XPAntivirusUpdate.exe
    shlwapi.dll
    wininet.dll
    XP antivirus
    XPAntivirus.lnk
    Uninstall XPAntivirus.lnk
    XPAntivirus on the Web.lnk
    XPAntivirus.url
    XP Antivirus 2008.lnk
    Uninstall XP Antivirus 2008.lnk

    Remove XP Antivirus 2008 Registry Values:
    (Learn how to do this)
    HKEY_USERS\Software\XP antivirus"

    A "learn how to do this" nél részletesen leírja, hogy hogyan kell megtenni a lépést...

    Ha Nektek vérprofiknak nem is, másnak remélem segítség.
    Üdv.
  • Shan #17
    Bocs, hogy segíteni akartam, okostojások. Nem kell letölteni semmit, csak olvasni...ehh...
  • vajon kiki #16
    ha_10_trillard_dollart_fizetsz_akkor_is_lame_loser_maracc.hu/a_legtutibb_virusirto_ide_kattincs_olcso.exe
  • vajon kiki #15
    Super-Anti-anti-Spyware-Remover...Destroyer..etc:)).exe

    Aki hüe... hajjon + !


  • Shan #14
    Itt egy leírás a manuális eltávolításról:
    XP Antivirus 2008 eltávolítás
  • TeDDyRuSh #13
    Ha ez reklámnak számít, akkor Avastot használok, lecserélve a Nod32-t. Amennyire jó volt régen nálam a NOD, annyira befürödtem vele később. Még elő is fizettem 2006-ban rá. Ami annyira hasznosnak bizonyult, hogy azonnali telefonos segítséget kaptam, ha valami gáz volt a gépemen. De az elmult 1-2 évben szerintem nem bírták az iramot, rájukszakadt a siker és elúsztak.

    Avast a tuti nálam!
  • Garrett27 #12
    Mindketten egyformák vagytok! Egyikőtök sem hoz fel reális érvelést, miért jó a nod vagy miért rossz. Csak szidjátok egymást, hogy nem jó, ahelyett, hogy tájékoztatnátok a laikus olvasókat arról, mit és MIÉRT gondoljátok azt, amit gondoltok...

    Sztem időközönként jobb lecserélni a vírusirtót, csak a biztonság kedvéért, mert mindegyiknél vannak hiányosságok, és a hatékonyság is más-más egyeseknél. A hivatalos teszteket sem kéne 100 %-ig venni, mert azok is reklámok lehetnek, csak hogy meggyőzzenek embereket arról, hogy azokat vásárolják.
  • Narxis #11
    Fatal user error. Az ilyen emberek kezébe nem, hogy internet-hozzáférést de számítógépet se adnék.