Gyurkity Péter

Zeneszámokkal szállítja konfigurációit a Dell

A Dell érdekes húzásra szánta el magát: a hivatalos weboldalon összeállított konfigurációk esetében engedélyezik a zenei csomagok hozzáadását, mégpedig egy nagyobb kiadó hozzájárulásával.

A PC-gyártó nyilván ettől reméli saját termékeinek, valamint a kiegészítő online szolgáltatások népszerűségének növekedését. Nem kérdés, hogy a digitális online zenei platformok napjainkban (az ingyenes és sok esetben illegális fájlcserélés istenkáromlásnak minősítését követően) már teljesen megszokottnak számítanak, ám az Universal Music Group részvétele mégis meglepőnek hat egy ilyen kezdeményezés megjelenésében.



A Dell a tengerentúli felhasználók számára engedélyezi az egyéni összeállítások kiválasztását, terjedelmes listát kínálva minden egyes fontosabb komponensnél - nemcsak az asztali számítógépek, hanem a laptopok esetében is. Hivatalos oldalukon azonban a napokban egy újabb ajánlat jelent meg, amelynek révén zenei csomagokkal fűszerezhetjük az általunk összeállított konfigurációt, egyszeri fizetéssel megvásárolva a digitális másolásvédelmet nélkülöző jogvédett tartalmakat. Az opció az Inspiron 1525, Studio 15 és XPS 1535 laptopok, valamint az Inspiron 530, 530s, Studio Desktop, valamint az XPS 420 asztali számítógépeknél elérhető - az XPS One és a Dell Mini 9 netbook kimaradt a szórásból.



A kezdeményezés mindenképpen érdekes, könnyen a példa követésére biztathatja a többi nagyobb gyártót - az UMG a maga részéről a Nokia Comes with Music szolgáltatásában is szerepet vállalt, ám az asztali és mobil számítógépek szegmensében ez az első ilyen próbálkozásuk. Az 50, illetve 100 számot tartalmazó csomagok 25 dollártól indulnak, a teljes konfigurációk esetében pedig ez nyilván nem igazán észrevehető összeg - nyilván ezért is remélnek számottevő forgalmat.

A Dell egyébként a napokban Japánban újított be, mégpedig a Vostro 90 néven piacra dobott készülékkel, amely valójában az Inspiron Mini 9 netbook fekete borítású változata. A belső összetételt illetően nagy újdonságot nem kínálnak, a készüléket viszont kifejezetten üzleti használatra ajánlják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    ingyen mp3? akkor megyek dellt venni! LOL
  • dattila54 #4
    Várjunk pár évet aztán ajándékba kapjuk.
  • Narxis #3
    Dell az egyik legjobb márka. :S
  • FlyingV #2
    Jó, hogy ez a divat eljött a számítógépek piacára is - a Dell viszont evvel szerintem nem fog hosszú távon sem betörni a zenepiacra. Nem az igazi valahogy ez a márka nekem, a notijaik is elég kommerszek :S Mindenesetre az biztos, hogy megnézem a szolgáltatásukat, de az eddigiek alapján nem fűzök hozzá sok reményt.
  • 0Speed0 #1
    "a Dell a tengerentúli felhasználók számára engedélyezi az egyéni összeállítások kiválasztását, terjedelmes listát kínálva minden egyes fontosabb komponensnél"

    Nem csak ők. És nem csak amcsiba. Angliába is lehet pl.
    Egyébként hová tűntek a 17-es inspironok a kínálatból?! Rohadékok...