MTI

Börtönbe küldték a YouTube-on döngető motorost

Három hónapra rács mögé küldte egy brit bíró azt a motorost, aki veszélyes közúti mutatványait feltöltötte a YouTube videomegosztóra.

A 28 esztendős Ferenci Sándor barátjával filmeztette le kaszkadőrmutatványnak beillő egykerekes futamait, farolásait és forgalommal szemben felpörgetett óránként több mint 200 kilométeres gyorsulásait az oxfordshire-i Branbury környékén. A rendőrség a férfit egy másik motoros bejelentése nyomán találta meg, aki a Banburyból Bracklybe vezető A422-es úton volt tanúja a mutatványoknak. Ám a nyomozó szerint Ferenci azt hitte, amikor felhívták, hogy a YouTube-videó miatt keresik, s magát elszólva szolgáltatott bizonyítékot a hatóságoknak.

A filmre vett mutatványokat az oxfordi királyi törvényszék bírája "nagy sebességgel elkövetett őrült és durván felelőtlen manővereknek" nevezte, és a tizenkét hét elzáráson túl halmazati büntetésként kétévi vezetéstől való eltiltást szabott ki a vádlottra, valamint kibővített vezetői vizsgára utasította. Ferenci két esetben elismerte, hogy veszélyesen vezetett, és ügyvédje szerint őszintén megbánta, amit tett. Mint mondta, ügyfele, aki egy idős hölgy gondozója, akkor ébredt rá cselekedete valódi súlyára, amikor egy motorbaleseteben elhunyt gyermekről olvasott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rudymester #17
    Megérdemli. A felelőtlen vezetőkkel így kell bánni. Semmi bajom nincs a motorosokkal, de ha vadállatkodnak, akkor nem csak a saját életükkel játszanak.
    Hasonlóan jártak Békés városi fiatalok, ők 120-al közlekedtek lakott területen és feltették valamelyik videómegosztóra.
  • bakagaijin #16
    Igen, az Irish Life and Permanent biztosítótársaságé. Három évre ítélték. Az eset nyolc éve volt.
  • Cleawer #15
    EZ kb ugyan olyan mint a játékok és az agresszivitás vitája.A nem a fegyver öl,hanem az aki kézben tartja.
    Ott sem a kamion ölt hanem a sofőr...De ha nem engedik be a kamiont akkor nem tud "ölni" a sofőr (ott).
  • Furky #14
    Hi!
    Az egy ír faszi volt, méghozzá valami ír cégnek a magyarországi főnöke, de ezt az utóbbit csak 99%-osra mondom, viszont azt, hogy ír, az 100%. És igen, ez brutálisan durva dolog, bennevagyunk az EU-ban, ki kellene adniuk a faszit, de semmi, a magyar kormányt leszarják ilyen téren (is)...
  • kicsizoz #13
    Nem a kamionnal van a baj, hanem a sofőrökkel!
    M0-son folyamatosan előzgetnek, nem figyelnek, fáradtak és türelmetlenek....
    M7-esen történt velem, hogy egy kamion szép lassan sodródott át a belső sávba,
    nézem, hogy ez tuti elaludt, már félig a belső sávban volt, amikor hirtelen elrántotta a kormányt át a leállóba, majd vissza a saját sávjába, olyan volt mint egy menekülő kígyó, óvatosan elmentem mellette, és látom, hogy egy lepedő méretű napilapot olvas a kormányra kiterítve..... Hát gratulálok neki is...
  • Cleawer #12
    " 60 éves papa a Suzukiban sokkal inkább veszélyes"
    link Tudom ez csak 1 példa ,de pont most olvastam.
    A motoroshoz: egy picit el volt szállva hogy kömény a moci miatt ,de remélhetőleg rájön hogy csak zárt pályán legyen kemény.
    Más: Én azt tiltanám hogy autópályán/főúton kamionok rohangáljanak.linkA zúzott követ miért kell autópályán szállítani? A sin nem bírná el? bár arról nem irnak hogy honnan hozták...
  • cobra64 #11
    Nem lesittelni kell őket, hanem kötelet nekik, ha megölnek vagy nyomorékká tesznek valakit. A kötelet azért mert többször is fel lehet használni és olcsóbb, mint áramot használni a villamoszékben. Bár mindkét módszer hatásos lenne ellenük.
    Nem is beszélve a többi gyilkosról és bűnözöről, akik szintén hallált érdemelnek.
    Higyétek el kevesebb ember is hallna meg, mert az emberek többször is meggondolnák magukat, hogy mit is szabad tenni és mit nem.
  • lokko #10
    én a közúti ámokfutókat egytől egyig különleges kéjvágyból elkövetett emberölési kísérletsorozatért sittelném le ... nem csak azért amit tesznek, hanem az bunkó arroganciájuk miatt is ahogy megmagyarázzák, hogy a 60 éves papa a Suzukiban sokkal inkább veszélyes a közúton, mint ők gizdulás közben, mert nekik superman reflexeik vannak, a papák meg ...
  • kicsizoz #9
    Ebben az ügyben csak az zavar, hogy egy angol pofa beszáguldott a buszmegállóba (ha jól emlékszem leányfalu környékén) és az angol hatóságok védelmük alá vették, nem adják ki, és azóta sem kapott semmilyen büntetést... Pedig 1 pici gyerek meghalt... Ha neki az angolok szerint nem kell bűnhődnie, akkor ezt kicsit túlzásnak tartom. (mindamellett, hogy motoros létemre elítélem az ilyen embert aki nem meri versenypályán megmutatni a többieknek mit tud...)
  • dzsagon #8
    faszkalap