SG.hu

Számítógépterem a Debreceni Egyetemen az az indiai TATA-tól

Átadták az indiai TATA Consultancy Services korszerű számítógéptermét, újabb informatikai fejlesztés a Debreceni Egyetemen.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2008. október 20-22. között immár második alkalommal rendezi meg az Informatikai Szakmai Napokat. A rangos eseményen, ahol a régió legjelentősebb informatikai vállalatai vesznek részt, átadták az indiai TATA Consultancy Services által támogatott, korszerű körülményeket biztosító M314-es számítógéptermet is.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara által megrendezett szakmai fórum jelentősége, hogy kitűnő alkalmat biztosít a hallgatók és a vezető informatikai cégek közötti szoros kapcsolat kialakítására, mindamellett, hogy első kézből nyújt gyakorlati ismereteket a leendő informatikusok számára. A háromnapossá bővült, a hallgatók körében különösen kedvelt szakmai esemény iránt a debreceni és budapesti vezető informatikai cégek részéről is egyre erősödő érdeklődés mutatkozik.

A második Informatikai Szakmai Napokon résztvevő közel húsz cég, köztük a legnagyobb informatikai vállalatok, mint a Tata Consultancy Services, az IBM Magyarország Kft., a National Instruments, az IT Services Hungary Kft. és az E.ON IS szakemberei tartanak előadást 37 különböző, az informatika gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos témában. "A tavaszi szemeszterben először megrendezett Informatikai Szakmai Napok sikereiből kiindulva folytattuk ebben a tanévben is a megkezdett hagyományt, melyet szeretnénk ezentúl rendszeressé tenni." - tájékoztatott Dr. Pethő Attlila, az Informatikai Kar dékánja a jövőbeni tervekről.

A rendezvény keretében került sor továbbá a kar legfrissebb céges együttműködéséből eredő fejlesztés bemutatására, az indiai multinacionális vállalat, a TATA Consultancy Services által támogatott M314-es számítógépterem átadására. Az informatikai cégek körében széles kapcsolatrendszerrel rendelkező Informatikai Kar tavaly kezdte meg a tárgyalásokat a TATA Consultancy vezetőségével, melynek eredményeképpen a cég több síkon is segíti a kar és a hallgatók munkáját. Az újonnan kialakított TATA-terem egy modern számítógépes laboratórium, amely a legmodernebb technikával felszerelve biztosítja az egyetemisták korszerű gyakorlati képzését. A kapcsolatok fejlesztése céljából a vállalat ugyanakkor indiai ösztöndíj-lehetőséget is felajánlott a végzéshez közel álló hallgatók számára.

A Debreceni Egyetem Informatikai Karának oktatási gyakorlatában a vállalati szféra megjelenése nem új keletű, korábban az E.ON és a Sun Microsystems is alakított ki termet a kar épületében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dstern #4
    DE sucks :P
  • Narxis #3
    TTK sucks.
  • torcipepe #2
    jó tudni, hogy ez megy a szomszédban :)
    TTK 4ever
  • JL666 #1
    E.ON IS szakemberei pfff.... még szerencse, h. a TTK-ra járok...