Berta Sándor

1200 térfigyelő kamerát szerelnek fel Párizsban

A 2010-ig tartó program előreláthatóan 44-50 millió euróba kerül.

A francia fővárosnak elsősorban a keleti kerületei a legveszélyesebbek. A párizsi rendőrség vezetői úgy döntöttek, hogy a közbiztonság fokozása érdekében nem a rendőrök számát növelik, hanem biztonsági kamerákat helyeznek el.

A következő két évben összesen 1226 készüléket telepítenek a legneuralgikusabb pontokon. Egy kerületre várhatóan átlagosan 50-70 berendezés jut. Michel Gaudin párizsi rendőrfőnök a tervet hivatalosan hétfőn ismerteti, de azt már előzetesen jóváhagyta Bertrand Delanoë, a főváros szocialista polgármestere, mivel a helyi lakosok többsége támogatta az elképzelést.

Jelenleg Párizsban több száz térfigyelő kamera van, míg a RATP-SNCF a fővárosi hálózatán 9500 biztonsági kamerát helyeztek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #2
    Érdemben hozzászólva: a vandálok és a barbárok, és a paraziták sokba kerülnek nekünk, európaiaknak. Mert, ugye, ha bekamerázod itt, akkor átmennek oda, ha meg elkapja őket a rendőrség, akkor a börtönre fordított kiadás a sok. Plusz, fizetned kell az ellenük harcoló személyzetet is. Csak győzze az adófizető görnyedt háta.
  • Epikurosz #1
    Csak szólok, hogy a RATP= Régie autonome des transports parisiens = Párizsi Utasszállító Rt. („párizsi BKV”)
    SNCF = Société nationale des chemins de fer français = francia államvasutak
    ...mer' ugye a cikkíró...