Berta Sándor

Nem kelendők a Blu-ray meghajtókkal szerelt notebookok

Az Acer és az Asustek is bejelentette, hogy módosítja a termékek piacra dobására vonatkozó ütemtervét.

A lépést a két gyártó azzal indokolta, hogy a Blu-ray meghajtókkal ellátott laptopokat alig vagy egyáltalán nem vásárolják az emberek, mivel túl drágák. A DigiTimes tajvani hírportál arról számolt be, hogy több gyártó is fontolgatja a Blu-ray meghajtókkal szerelt notebookjai piacra dobásának elhalasztását.

Az Asus eredetileg egy úgynevezett DVD Super Multi Blu-ray DVD Combo eszközt kínált volna az N50-es és N80-as sorozatú termékeihez, azonban a gyér érdeklődés miatt az N50 esetében megszüntették a Blu-ray-támogatást. A vállalat illetékesei ugyanakkor siettek leszögezni, hogy a jövőt illetően optimisták. Az Acer szintén jelezte, hogy nem tervezi Blu-ray meghajtóval ellátott termék piacra dobását az idei második felében.

A Nielsen VideoScan adatai szintén árulkodó. Kiderült, hogy a HD DVD veresége óta eltelt hét hónapban például az Egyesült Államokban csökkent az eladott Blu-ray filmek száma. Az amerikai piacon a Blu-ray termékek részesedése csupán 13,4 százalékot tett ki.

Érdekesség, hogy másfél hónappal ezelőtt számos nagy PC-gyártó, köztük a Hewlett-Packard (HP), a Dell, az Acer és az Asustek Computer is kérte az eszközöket előállító cégektől a Blu-ray meghajtók árának csökkentését, erről azonban azok egyelőre hallani sem akartak. Sőt, közülük senki sem volt hajlandó komolyan tárgyalni a kérdésről, jelezve, hogy számukra a jelenlegi árak tökéletesen megfelelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adamul #9
    "jelezve, hogy számukra a jelenlegi árak tökéletesen megfelelnek. "
    >> Hát akkor tartsák meg maguknak, vagy kenjék a hajukra erre mást nem tok mondani!
  • dez #8
    Az MSI-t úgy tűnik nem annyira zavarja ez a nagy drágaság: link
  • dez #7
    Na jó, nem csak a Sonynak. 6-8 vállalat osztozik rajta.
  • dez #6
    ehh, -jel
  • dez #5
    NEM a Sonynak. Így hangzott a cseles mondat:
    "Az igazi gond a lejátszónkénti 30 dollár, ami a Sony által vezetett Blu-ray Szövetség számlájára menne, ezt ugyanis minden gyártó köteles befizetni."

    A Blu-ray-jal kapcsolatos jogok nem kizárólag a Sony kezében vannak.
  • Tetsuo #4
    "Kiderült, hogy a HD DVD veresége óta eltelt hét hónapban például az Egyesült Államokban csökkent az eladott Blu-ray filmek száma."
    Tuti h nem igaz. Talan a novekedes csokkent..
  • assdf #3
    "Érdekesség, hogy másfél hónappal ezelőtt számos nagy PC-gyártó, köztük a Hewlett-Packard (HP), a Dell, az Acer és az Asustek Computer is kérte az eszközöket előállító cégektől a Blu-ray meghajtók árának csökkentését, erről azonban azok egyelőre hallani sem akartak."

    Mert aki gyártja nem csökkenti. És ha elolvasod a másik cikket, akkor meg láthatod hogy a gyártó minden egyes példány után kapásból 30 dollárt fizet a sony-nak csak jogdij kapcsán... Még jó hogy nyert a sony...
  • chronos75 #2
    kivárjuk :D
  • peterx #1
    "A lépést a két gyártó azzal indokolta, hogy a Blu-ray meghajtókkal ellátott laptopokat alig vagy egyáltalán nem vásárolják az emberek, mivel túl drágák."

    Ha ezt ennyire tudják mi a fenéért nem adják olcsóbban? Vagy a SONY dönti el?