Berta Sándor

Új Lite-On Blu-ray írók

A Lite-ON LH-2B1S és a Lite-On LX-2B1U típusú készülékek nemcsak a Blu-ray-, de a DVD- és a CD-lemezekkel is elboldogulnak.

A két író egyaránt legfeljebb kétszeres sebességgel írja a BD-ROM, a BD-R és a BD-RE korongokat és ugyanilyen tempóval olvassa is őket. A DVD-R és a DVD+R diszkeket a meghajtó maximum 12-szeres sebességgel írja. A Lite-On ugyanakkor bejelentette, hogy később, a firmware-frissítéseknek köszönhetően lehetővé válik majd az egyrétegű BD-R-lemezek 4-szeresen történő megírása is.



A Lite-On LH-2B1S SATA-interfészen, míg a Lite-On LX-2B1U USB 2.0-ás szabványú porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Árakat a cég még nem közölt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #3
    A BD-ROM-ot szerintem semmilyen sebességgel sem fogja írni. :) ROM = read only memory. A CD- és DVD-ROM-okat egyfajta préseléssel készítik, vélhetően a BD-ROM-ot is.
  • takraj #2
    Végre egy SATA-s író. :)
  • TH448 #1
    Inkább azt kellett volna leírni, hogy lesz olyan, mint a sonynál, hogy nem támogatja a másolásvédelmet, így bizonyos bd filmeket nem játszik le. Mert ha igen, akkor sztem nem sokan fogják venni...