Napi Online

A vártnál is jobban csökken a tévék ára

Csökkentette harmadik negyedéves növekedési előrejelzését az LG Display, mivel a vártnál jobban esnek az LCD termékek árai.

Nem lesz képes tartani harmadik negyedéves nyereségelőrejelzését a világ második legnagyobb LCD kijelző gyártója, a dél-koreai LG Display, miután a termelési kapacitások agresszív bővítése folytán túltelítődött a piac - írja a Reuters. Az erős első félév után jelentősen elmaradt az LCD televíziókban is használt panelek iránti, az olimpia kapcsán előzőleg erősebbnek várt kínai keresletnövekedés. Sokat ront azonban a helyzeten a világgazdaság lassulása folytán visszaeső vásárlási kedv is.

Az LG Display így a harmadik negyedéves forgalombővülését csak 15 százalék körülre várja, az előzőleg prognosztizált 20 százalék feletti értékhez képest, míg az árait közel ötödével volt kénytelen csökkenteni. Az LCD piacon jelenleg tapasztalható visszaesés még legalább jó pár hónapig eltarthat, a gyártók jövő év elején érhetnek a mélypontra, míg a visszapattanás igen valószínűtlen 2009 féléve előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabesz84 #5
    ott a pont :)
  • rigidus #4
    Minosegi LCD monitor a dolog titka.
  • nimfas #3
    Helló, arról sajnos nem tehet 1 tv gyártó sem, hogy Magyarországon úgy agyontömörítik a tv adást, hogy egy jó felbontású... értsd 768x576-nál nagyobb felbontású tv-n élvezhetetlen lesz a képe. Egyébként én is ezért vagyok óvatos a tv vásárlással, mert tv-zni bőven megfelel a jelenlegi 72cm-s Pana tévém. De mivel van már egy rakat Full-Hd-s filmem, azokat azért egy olyan tv-n is kéne megnézni amin látszik is a difi.
  • AgentKis #2
    Ja meg mégegy... Esetleg nem kellene a 16:9-et annyira erőltetni, vagy lagalább a parasztra bízni, hogy kell-e neki az. Röhej, hogy monitorból is szinte teljesen eltűnt a 4:3. Hameg veszek egy 16:9-es TV-t és nem DVD-ket nézegetek rajta akkor vagy ovális autókerekeket látok, vagy ha be tudom állítani, akkor meg fekete területet a kép 2 szélén (holott az egész képernyőt ki kellett fizetnem).
  • AgentKis #1
    Ejha!

    Jajj jajj most akkor mi lesz? Occsó lesz az LCD TV de a parasztok nem vesznek oan sokat így sem. Megmondom őszintén, én sem cseréltem még le az általam néha használt 3 TV készülék egyikét sem elcédére, mert szerintem a crt-nek sokkal szebb a képe a PAL szabvánnyal továbbított műsoroknál.
    Az egyik számítógépemben van TVkártya, meg elcédé monitor, de valahogy 4-500 képont szélesnél nagyobbra nagyítva a képet, hát finoman szólva is, ocsmány a crt minőségéhez képest. Viszont az otthoni filmeim nagy része 640 széles div-x. Ezek meglepő módon egész szépen mutatnak rajta, no azért nem túl közelről...