SG.hu

Hóvégén ismét informatikai biztonság napja

Az idei konferencia legfontosabb célja: ráébreszteni a vállalatok és szervezetek biztonsági vezetőit és döntéshozóit, hogy a tudatos biztonsági viselkedés és prevenció a legfontosabb eleme az IT-biztonságnak és az információink védelmének.

Az informatikai biztonság szerepe jelentősen megnőtt az elmúlt évek során a hazai és nemzetközi gazdaság életében. Egyes külföldi becslések szerint több milliárd dolláros üzleti területet képvisel, a Financial Times publicistája az egyik legdinamikusabban fejlődődő gazdasági szektornak tekinti az informatikai biztonság területét. A legújabb alkalmazásokat, piaci újdonságokat immár negyedik éve az "Informatikai Biztonság Napján" (ITBN, 2008. szeptember 25., csütörtök) egész napos szakmai konferencián, és az ahhoz kapcsolódó kiállításon tekinti át a hazai szakma. A rendezvényt minden korábbinál nagyobb érdeklődés előzi meg idén: 44 előadó, három szekcióban, 36 kiállító mutatkozik be a MOM Parkban megközelítően ezer biztonsági szakember előtt.

Az sem véletlen, hogy az idei rendezvény hivatalos zászlóján a "Biztonságtudatos ember" szerepel. Bemutatják az IVSZ és az ITBN közös szervezésében és több cég támogatásában készülő I. Független Magyar IT Biztonsági Felmérés kompetens eredményeit, és ténymegállapításait. A plenáris ülést ez az előadás nyitja, amit - a BellResearch részéről -, Sugár Mihály vezető tanácsadó tart. Idén növelték a szakmai előadások számát 44-re, amely három szekcióban az összes IT Biztonsági területet lefedi.

2008-ban az adatbázisok és az alkalmazások biztonsága is kiemelt téma lesz, de természetesen lesznek előadások a telekommunikáció biztonságáról is. A kávészünetekben és az ebéd ideje alatt is folytatódnak a szakmai programok. A kiállítók száma is jelentősen megnövekedett, az eseményen az idén 36 szakkiállító lesz, köztük a világ vezető IT biztonsági cégei. Idén az is unikum, hogy a konferencia zárásakor újra plenáris előadás lesz. A Closing Note-ot idén Richard Reiner, kanadai IT-biztonsági szakértő tartja, aki a világ vezető IT biztonsági gyártóinak ad stratégiai tanácsokat.

Az előző évekhez képes a konferencia és a kiállítások nagyobb területen helyezkednek el, immár az egész MOM Park Mozi területét kibérelték az eseményre. A rendezvénynek 2008-ban rekord számú - több mint 50 -, IT-biztonsági világcég és hazai rendszerintegrátor, tanácsadó a támogatója. A 4. Informatikai Biztonság Napja lefedi a teljes hazai IT biztonsági szakmát. Különlegesség és igazi csemegének számít, hogy a "Reneszánsz év" jegyében a helyszínen a szervezők kiállítanak egy igazi védelmi szimbólumot: Mátyás király halotti pajzsának hiteles másolatát, amely eddig csak a Hadtörténeti Múzeum időszaki kiállításán volt látható és most első alkalommal tekinthetik meg a múzeumon kívül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!