MTI

Malina Hedviget gyalázó szlovák gúnydal a YouTube-on


A szlovák szélsőségeseknek tulajdonított felvétel augusztus 13. óta látható a YouTube portálján. A Magyar Koalíció Pártja (MKP) hétfőn sajtónyilatkozatban ítélte el az újabb gyűlöletkeltést és aggodalmának adott hangot az egyre veszélyesebb mértéket öltő magyarellenes közhangulat gerjesztése miatt. Az MTI pozsonyi irodájához is eljuttatott közleményében a magyar párt "azonnal cselekvésre" szólította fel a legfőbb ügyészt. Malina Hedviget 2006 augusztusában két ismeretlen bőrfejű megverte, mert magyarul beszélt. A szlovák rendőrség ezt nem hitte el neki, s épp a napokban lesz két éve, hogy a nyomozóhatóság megtévesztésének gyanúja és hamis eskü miatt az akkor Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemistát vád alá helyezték. Azóta is folyik ellene a nyomozás. Időközben a legfőbb ügyészség is vizsgálódni kezdett az ügyben, de ennek fejleményeiről hallgatnak.

Malina Hedvig bűnösségét megerősítendő a szlovák kormányfő, Robert Fico és belügyminisztere, Robert Kalinák is felléptek egy nemzetközi sajtótájékoztatón. Fico kijelentette, hogy a Malina Hedvig ügye mögött a kormánya megbuktatását célzó szándékok állnak.


A szlovák sajtó és a közvélemény annak idején csaknem egyhangúlag Malina Hedvig ellen fordult, s ezzel a magyarellenesség is újabb lendületet vett Szlovákiában, s a kormányhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke azóta is rendszeresen magyarellenes kirohanásokkal mérgezi a légkört. Időközben a Hedvig elleni közhangulat mérséklődött, mert a szlovák média számos, Hedvig igazát erősítő körülményt tárt fel. Időközben Slota azt is elérte, hogy a pozsonyi törvényhozás tavaly szeptember 20-án határozatban erősítette meg a szlovákiai magyarok és németek II. világháború utáni jogfosztását törvényesítő Benes-dekrétumokat.

Ezek a körülmények a Fico-kormány színrelépése óta olyannyira megrontották a magyar-szlovák viszonyt, hogy Gyurcsány Ferenc egy éve nem hajlandó eleget tenni az őt Szlovákiába invitáló Robert Fico meghívásának.

Elemzők szerint a magyarellenes videó újabb olaj a tűzre. Készítőinek indítéka a magyarellenes közhangulat felfokozása lehet. Az sem zárható ki, hogy a videó készítői esetleg kiszagolták, hogy a legfőbb ügyészség vizsgálódásának eredménye nem olyan lesz, mint amilyennek a szlovák szélsőségesek megálmodták, úgy gondolják, hogy a Hedvig elleni hangulat túlságosan "megszelídült", s ennek visszafordítására mi sem alkalmasabb és hatásosabb, mint a gúnydal útszéli szóhasználattal. A szerzők egyebek között azok megölésére buzdítanak, akiket "lefizettek azért, hogy Malina Hedvig pártolják".

Szlovákia országos rendőrkapitányságának szóvivője szerint a rendőrség vizsgálja, vajon fennáll-e a bűncselekmény gyanúja, egyszersmind megpróbálja kideríteni a szerzők kilétét. A YouTube külföldön (USA) bejegyzett portál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mrzed001 #55
  A német toleráns nép ... kár hogy nem találom a fekveröhög gif-em :)))
  Hát igen, 50 éve is az volt, mostanság is csak hetente-havonta gyújtogatnak fel törökök lakta házakat, te meg ugyebár egy Ungarische zigeuner vagy (osztrákoknak meg fehér rabszolga ... szóval tolerancia)
  Ennél csak akkor röhögtem jobbat, amikor egy franciska ürge magyarázott a tévében fröcsögő szájjal, hogy a magyarokkal az a nagy baj, hogy nacionalisták ... kész röhej, amikor franciában (bár értenek kiválóan angolul) nem hajlandóak kiszolgálni, ha nem franciául kéred. De tudod, mi a nacionalisták [fekveröhög] eszemfaszommegálll :DDD
  Az a piszok nagy igazság, hogy európa legtoleránsabb népe a magyar, szépen beengedett és beintegrált magába mindenféle népeket, és ezzel valóban gazdagabb lett kulturálisan és genetikailag (nem volt kényszerített elmagyarítás, mint pl ahogy a románok, jogók, szlovákok elmagyartalanítottak).
  Viszont vannak népek akik csak idejöttek, és nem hajlandóak beintegrálódni, és ellenünk a házigazdáik ellen harcolnak.
  Túl toleránsak vagyunk, nem lett volna trianon sem, ha mi is kényszerítettük volna pl a nyelvük eldobására a cseh nyelvűeket a magyar királyságban. És most ugyanez kezd megismétlődni a másik két új betelepült néppel, csakhogy ezeknek nem elég Mo egy része, a teljeset akarják.

  Most megint idézhetném Petőfit, gondolom tudod melyik 2 sorra gondolok...
 • Vorpal #54
  Azt még hozzátenném , egy okos rendszer le sem szarja, hogy te minek érzed magad, csakis az értékeid amik számítanak.

  Mert ha te magyar vagy Magyarországon akkor mi van? zsirhülye is lehetsz egy ugandai mellett.
  Emellett lehet, hogy az ugandai még a nemzeti értékeid is jobban szereti mint te magad.
 • Vorpal #53
  Meglepődnél felettébb ha a németek nem küldenének el úgy ahogy te tennéd velük?
  Esetleg ha nem háborodnának fel - egy világ dőlne össze benned?
  Vagy azt mondanád de jó Németnek lenni - milyen toleráns egy nép.

  Nézd nyilván divatból senki nem érzi magát németnek - de ha te annak érzed magad akkor német vagy igen.

  És nem - semmilyen kötelezettséggel senkinek nem tartozol a nemzetségeddel kapcsolatban - csakis magadnak.
  Ha azt gondolod - akkor bedarált a rendszer, a don kanyarban majd pityeregnek az unokáid temeg kurva nagy hős leszel.

  Elcsatolt területen született magyar vagyok - és abszurdnak tartom amit mondasz,
  ezt a siros dolgot hagyni kéne - túl sok volt a pókember.
  A város ahol születtem felvidék legnagyobb zsidó városa volt,
  ugye sir nincs egy sem mert olyan ügyesen kipucolták.
  De tudnának mutogatni bizony akik ott voltak - lám az élet dolgai milyen
  viccesek - sajnos ez a baj a radikalizmussal, hogy egyoldalú.

  A szlovakizált magyarokat csakis a magyarok utálják senki más,
  ma ez igy néz ki: ha másképp gondolkodó vagy ma a magyarok utálnak,
  ahogy irod akkor takarodsz a magyaroktól és akkor a magyarok utálnak majd.

  A magyarok a magyarokat utálják a legjobban meg a létet meg ami repül... • mrzed001 #52
  Én most németnek érzem magam, mert most németnek lenni "menő" ... akkor én már német is vagyok?

  Vajon mit szólnának ehhez a TÉNYLEG németek, akiknek már az ükükükapja is ott élt, művelte a földet, vagy halt meg a német honért ?!?
  Felháborodnának! Én is ezt teszem.

  Egy nép tagjának lenni nem csak lehetőség, hanem felelősség és kötelezettség is.
  Attól, hogy én mától németnek vallom magam, még nem tettem le SEMMIT Németország érdekében, semmiféle felelősséget nem vállalok, és semmiféle kötelezettségem sincs a németek iránt.
  Mit is szoktak mondani az elcsatolt területeken élő magyarok: aki meg tudja mutatni itt a nagyapjának a sírját, az maradhat, a többi kotródjon.

  Majd ha sok generáción át egy népet szolgál, egy nép érdekében dolgozik egy család (a nép értékrendje és életstílusa szerint), akkor ÉS CSAKIS AKKOR lehet elmondani róla, hogy integrálódott, és már ahhoz a néphez tartozik.

  Addig csak egy kívülálló, illetve egyes népeknél még utána is. Zsidóknál: goj, japánoknál:gaijin, cigányoknál:gádzso ... bizony, ezek mind kirekesztő, lenéző, rasszista szavak ... érdekes mód a magyar nyelvben nem találsz ilyen kirekesztő szót a külföldiekre (ráadásul ezek a beintegrálódottakra IS használt szavak !!!!)
 • Vorpal #51
  a cikket elolvasom thx
 • Vorpal #50
  Hát kicsit hülye dolog volna - ha mások mondanák meg ki a Magyar.
  Magyar az aki magyarnak érzi és vallja magát és itt a pont.

  Ciki dolog volna az, ha valaki azt mondja - ja kérem és magyar vagyok,
  erre jönne a bemondó és akkor azt mondaná - nem, nemvagy magyar mert szaros
  a gatyád és úgy viselkedsz mint a hülye.
  És ekkor ez a Magyarországon élő és magyarul beszélő ember elszomorodna
  és akkor megkérdezné - akkor ki vagyok? És erre te mit válaszolnál?
  Erről ennyit.

  Van aki tud németül van aki angolul van akinek meg szaros a gatyája
  de mindegyik magyar - mert kérem egy nemzetet nem csak a jóravaló
  emberek alkotják ám - ha igy lenne, mindenkit bele lehetne dobni
  a dunába Dr. titulus alatt.

  Csak egy példa - a mai kor Rózsa Sándorai a székház ostrománál,
  azok olyan magyarok voltak, akik 12 leirom betüvel : tizenkettő
  pontot nem tudtak megfogalmazni 30an - magyarul beszélnek,
  vajon akkor ők svábok? vagy rosszabb? mert hát üvöltöttek és hülyék
  is voltak - volt aki póló nélkül rohangálva üvöltözött
  - csoportosan elkövetett agyi leépülés közepette.

  El kéne venni tőlük az útlevelet?
 • mrzed001 #49
  "magyar történelem még mai napig is HONFOGLALÁSNAK"
  Igen, úgy kb a nyelvújítás óta, előtte HAZATÉRÉS !!!!
  Ez egy igen csúnya csele volt az osztrákoknak, akik úgy döntöttek, hogy a magyarságot csak úgy törhetik meg, ha eltörlik a történelmét, megszüntetik a magyarságtudatát és erre való büszkeségét.
  Lehet olvasgatni

  Mitől magyar a magyar?
  Talán mert magyar értékrendek szerint él (igen, aki INTEGRÁLÓDIK !!!)
  Aki idejön és csadorba jár, vagy mosatlan szaros nadrágba járatja a gyereket, az nem magyar, akik farkasfalka módjára fosztogatnak, azok sem magyarok, akik lenézik a magyart (másodrangú állampolgárnak veszik, azzá teszik), na azok ugyebár egyértelműen nem magyarok.
  Én is beszélek angolul, mégsem vagyok angol ugyebár, németül is, úgy is nézek ki, mégse vagyok német sem ugyebár ...
 • Vorpal #48
  Vicces, hogy ezt mondod, mert a magyar történelem még mai napig is "HONFOGLALÁSNAK" nevezi etnogenezisét tehát az "önkényes lakásfoglalásnak vagy minek" megnevezés nagyon is pontos.

  Idejöttek a Magyarok majd kicsit maradtak is - mint a hajléktalanok az önkormányzati házakban - érthető egy kicsit orrolnak a szlávok akik nagy békességben éltek a kárpát medencében - az egyetlen dolguk a birkapásztorkodás volt.Megjegyzem gyönyörű szép kultúrájuk van - ha az ember körbenéz a hegyek körül.

  Az igazi magyargyülölet az amikor valaki azt írja be a fórumba:
  "menjetek vissza Izraelbe vagy jueszéj országba" vagy, hogy: "lehet menni szlovákiába" - mert ugye a zsidó nem magyar ember, a cigány nem magyar ember, akinek nemjó a helyesírása szarember és mindenki aki kevésbé magyar takarodjon innen a picskába.
  Hát barátom - ez egy ilyen szép ország és minden nemzet diverzitásából tud igazán erőt meríteni, ahogy a magyarság eddig is merített a mágikus utazásai során a környező régiótól.
 • mrzed001 #47
  Én már meg sem merek szólalni, akkora itt a magyargyűlölet (hungarofóbia) ... egy magyar fórumon.
  UNDORÍTÓ

  Még a szlovákoktól megértem, hiszen ők lényegében nem léteznek (idézve cseheket: a nyelvet tőlünk, a földet tőletek lopták)

  Mellesleg igen, lopás. Ha kölcsönadom valakinek a lakásom, majd pár év múlva kijelenti, hogy az márpediglen az övé, és az övé is volt mindig is ... nos ez ugyebár büntetőjogilag is lopásnak (önkényes lakásfoglalásnak vagy minek) minősül
  Ezt még a hungarofóbok is kénytelenek elismerni. Mellesleg ha nem tetszik itt, megmondta a nagy vezír ... lehet menni szlovákiába
 • Vorpal #46
  "Öreg, nem kell más nekünk, hogy te meg a fajtád hagyjátok itt az országot, és menjetek vissza Izraelbe vagy jueszéj országba." - erre jön az, hogy "Mé, te zsidónak érzed magad? " - ésatöbbi - barátom 10 ből 8 paragrafust kiforgattál - rohadtjó egy zsebforradalmár vagy.
  Tele van az ország ilyen passzív-agresszív okoskodóval az a problémája.

  Naés ha a pénzed kicsorog németországba? akkor mivan - azt gondolod, hogy addig szipolyoznak amig meg nem döglesz? - ha hülye vagy megdöglesz a szipoly nélkül is - plusz ha hülye vagy szipolyoznak téged a magyarok is.

  Te hajlandó volnál minden külföldi magyar érdekeltséget visszaadni - azért, hogy a magyar cégeket visszakapd? - te lehet - de mi nem - túl jól fialnak.
  Kőmüvesmunka meg magyartól is akad mindig - mehecc a CBAba ládáthordani.

  Mo. demokrácia van - szabad választásokkal - egyszer egyiket válasszák máskor a másikat - néha ez igy sikerül, de nehogymá meghaljál azért ami ittvan - lazulj el szivjál el egy cigit - egy kicsit leveheted a bakancsot is.

  Te is jártál már USAban gondolom - azért mutogatsz ujjal rájuk - hát tudod jól, hogy bárcsak olyan adósságban és olyan életszinvonalon élnék ami ott van és abban a tudatban kellett volna eltöltenem a fiatalságom, hogy nem döglök éhen, ha valami szarságot követ el valaki.

  Összefogás felvirágzás - kéépzeld én hiszek benne - te meg vissza lakótelepekre, aztán itt jól elbeszélgetünk de odakinn ha hülye leszel én is szipolyozlak, és mindez a gyurcsány hibája, mert nem nyomta a kezedbe a könyvet.