Berta Sándor

Ismét tehetséges zenészeket keres a MyVideo

A videomegosztó oldalak mostanában előszeretettel kezdenek a fő profiljuktól eltérő tevékenységbe. Gyakran hirdetnek például versenyeket, amelyek egyre nagyobb rangot vívnak ki maguknak és az oldalnak egyaránt.

Ami a portáloknak verseny, az a felhasználók számára lehetőség a hírnév felé. Nem véletlenül vonzanak sokakat a videomegosztó honlapok megmérettetései, hiszen az ott felbukkanó tartalmakra már a nagy kiadók és médiacégek is felfigyelnek. A MyVideo német videoportál ismét meghirdette versenyét, amelynek célja új fiatal tehetséges zenészek felkutatása. A viadalon bárki indulhat, aki jelentkezik szeptember 28-ig. A jelentkezés feltétele egy önállóan elkészített zenei videó.

"A zene az egyik legmeghatározóbb dolog a MyVideo életében, éppen ezért különösen nagy figyelmet fordítunk a tehetséges fiatal művészek támogatására. A tavalyi versenyünkre több mint 300-an jelentkeztek és mindegyikük saját videóval indult, amiket bárki értékelhetett" - közölte az oldal szóvivője. A megmérettetés nyertese az ismertségen kívül lehetőséget kap az október elején megrendezendő berlini Popkomm-gála megnyitóján való fellépésre.

"Aki a virtuális színpadról az igaziakra akar jutni, az akár egyetlen jól sikerült klippel is megalapozhatja a zenei karrierjét. Mindegy, hogy popról, rockról, hiphopról vagy klasszikus zenéről van szó, aki meg tudja győzni az online közösséget és a zsűrit, az megkapja egy élő fellépés lehetőségét a Popkommon, ahol a közönség soraiban mindig sok zenei menedzser és kiadóvezető található" - nyilatkozta Dominic Hesse, a Magic Internet GmbH médiaügynökség kommunikációs és marketingvezetője. A MyVideo tavalyi versenyének nyertese Jim Pansen külön lemezszerződést kapott, a portálon lévő profilját 250 000-en nézték meg és ráadásul ő lesz az idei zsűri egyik tagja is.

A portál vezetői kijelentették, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak a zenére és két stratégiájuk van. Az egyik, hogy a művészek - újfajta akciók segítségével - még szorosabb kapcsolatba kerülhessenek a rajongóikkal, a másik, hogy az új tehetségek számára egy olyan platformot hozzanak létre, amelynek köszönhetően ismertek lehetnek. A MyVideo már tavaly egy érdekes kezdeményezéssel hívta fel magára a figyelmet. A Fantasztikus négyes nevű német zenekar ugyanis a német videomegosztó oldalon ajánlotta fel a rajongóinak, hogy készítsék el a legújabb videoklipjét.

A megmérettetést végül egy svájci felhasználó, Sascha Kämpf nyerte meg, aki 44 444 eurót kapott. A klipet azóta bemutatta a Pro7 német televízióadó és felkerült a MyVideóra is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!