Gyurkity Péter

Elkészült az Asus bambuszlaptopja

Az Asus bemutatta a már tavaly bejelentett faborítású laptopjait, amelyek két eltérő változatban érkeznek. A Dell ezalatt fejlődő országoknak szánt megoldásaival rukkolt elő, kedvező áron.

Az Asus a borításra utalva Bamboo néven dobja piacra két új laptopját, amelyek 11,1 hüvelykes, illetve 12,1 hüvelykes kijelzővel érkeznek. Előbbi súlya 1,25 kg, utóbbi pedig valamivel többet, 1,57 kg-ot nyom. Mindkét változat Intel chipeket kap, a szoftveres oldalon pedig Windows Vista található. Lássuk a részleteket!



A kisebb kijelzővel szállított verzió egészen pontosan a Core Duo U7600 processzorra épül, amely 1,33 GHz-en fut, ezt pedig meglehetősen sok, 4 GB memória, egy 80-120 GB közötti, 1,8 hüvelykes PATA-merevlemez, avagy 32 GB-os SSD egészíti ki. A megjelenítésről az Intel GMA X3100 integrált vezérlő gondoskodik, a laptop pedig emellett egy DVD-írót, 8-in-1 kártyaolvasót, 0,3 megapixeles webkamerát és 3, 6, illetve 9 cellás akkumulátort kap. A 12,1 hüvelykes nagyobb változat P8400, P8600 vagy T9400 jelzésű processzort kap, itt is marad a 4 GB memória, a 2,5 hüvelykes merevlemez kapacitása viszont 160 és 320 GB között mozog, a grafikus feladatokat pedig a GeForce 9300M GS kártya látja el 256 MB saját memóriával. A fentiek mellett itt egy WiFi chip is megjelenik, az árakról viszont az Asus eddig nem közölt információt.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Ami a Dell újdonságait illeti, ezek a Vostro márkanév alatt érkeznek, valamivel nagyobb kijelzőkkel, elsősorban a fejlődő PC-piacoknak szánva - Kína és India szerepel első helyen a listán. Két laptopot, illetve két asztali gépet említ a hivatalos közlemény, előbbiek 475, utóbbiak pedig 440 dollárnál kezdődnek. A laptopok 14,1 és 15,6 hüvelykes kijelzőt kapnak, Intel Celeron vagy Core 2 Duo chipekkel, Ubuntu Linux, avagy Windows Vista operációs rendszerekkel kiegészítve. Az asztali mini-tornyokban Celeron, ikermagos Pentium, illetve Atom chip dolgozik, 1 GB memóriára és 80-160 GB-os merevlemezre támaszkodva - a szoftveres oldalon itt nincs eltérés.

Ezek a változatok az elkövetkező hónapokban jelennek meg, mintegy 20 európai, amerikai, afrikai és ázsiai országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #13
    Azon gondolkodnak, főleg az asus. Csináljunk mindent a legolcsóbban, spóroljuk le a hűtést innen onnan, jó lesz az szalonnasütésre, csináljunk a legszarabb és legolcsóbb műanyagból leszorítókereted, úgy hogy még azt a szar műanyagot is kispóroljuk, nembaj ha eltörik anyagfáradás legalább fizikai sérülés és nem kell garanciában javítaniuk. Spóroljunk a szoftverfejlesztésen is, csináljunk 2 perc alatt egy bios, minőségellenőrzést hagyjuk ki, hemzseg a bugoktól, de talán senki sem veszi észre. Ez az asus, de asszem ez egyre jobban általánossá válik a számtechben.
  • nedudu #12
    Nincs semmi baj a dvd előlapjával mivel cserélhető általában, és ha jól megnézed oldalt nincs bambusz borítás. Vagy már jön a bambusz pendrive is?
  • Warton #11
    Jah, aztán ha elromlik a DVD benne akkor akár tökön is szúrhatod magad mert ilyen színű előlapos DVD lejátszót nem találsz égen-földön se.
  • Tinman #10
    Egyik nagy kedvencem:



    Nem csúnya ez a noti, de hogy 300k felett lesz az 100%.
  • kicsibicska #9
    Amíg a "felyüket" hejesen le tudlyák írni, addig hadd készítsenek azt amit ők akarnak.
  • vajon kiki #8
    szerencsére azért nem ilyen vészes a helyzet, ezt a szériát nyilván nem sorozatban fogják gyártani, hanem csinálnak belől max. néhány száz vagy talán ezer darabot, viszont legalább így egy kicsit környezetbarátabb ( ha sokkal nem is) a gyártástechnológiája. mindenesetre a fa borítás miatt valószínűleg meglehetősen kényes, ha lakkozott akkor a hőmérsékletre , ha nem akkor pedig a nedvességre érzékeny , a mechanikus karcolhatósága pedig mind a két esetben alulmúlja még a leg"gagyibb" műanyagokat is, nemhogy a magnézium burkolatú notikat.

    összességében valóban elég elvetemült 5let fából borítást készíteni egy ilyen érzékeny műszaki eszköznek, és elsősorban sznoboknak készül.
  • HöfEE #7
    Jogos a helyesbítés :)
  • Warton #6
    Nem, ezt hívják kartellezésnek.
  • rigidus #5
    Szegeny pandak, ha ebbol tomeghiszteria lesz... Mar latom ahogy Szecsuanban minden bambuszultetveny korul irtjak oket.
  • HöfEE #4
    Most aztán mondtál egy okosat! Büszke lehetsz magadra. A hardvereket így is marha olcsón állítják elő nagyrész fejlődő országok üzemeiben. És egyébként ha körbenézel a világban akkor láthatod, hogy nem csak az IT cégek, de minden más gyártó csak azon gondolkodik hol gyárthatja le a legalacsonyabb költségekkel a termékeit. Az megint más kérdés , hogy utána marha drágán adják el a termékeket. Ezt hívják profitnak..