MTI

Váratlan rossz eredményt mutatott fel a Dell

A Dell kiemelte, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzetben a cégek csökkentik technológiai kiadásaikat, és ez az ágazat egészével kapcsolatos félelmeket erősíti.

A világ második legnagyobb számítógép-gyártójának részvénye a tegnap zárás óta már vesztett értékéből 10 százalékot, de lefelé tart az International Business Machines Corp és az Apple Inc árfolyama is.

Nyomasztja a társaságokat - különösen azokat, melyek különösen érzékenyek az üzemanyagárak alakulására (kiskereskedelmi láncok, légitársaságok, ...) - az emelkedő olajár. Úgy tűnik, Gustav eléri a Mexikói-öböl térségét, és ez aggodalomra ad okot az ott lévő olaj- és gázipari berendezések sorsát illetően.

Kedvezőtlen hír az is, hogy a chip-gyártásban érdekelt - az Apple iPhone-ja és a Research In Motion Ltd BlackBerry-je számára is szállító - Marvell Technology Group Ltd meglehetősen borús, a gyengülő amerikai gazdaság bizonytalan kilátásaira mutató előrejelzést vázolt fel a harmadik negyedévre; árfolyama eddig 3,4 százalékkal esett vissza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabore #1
    International Business Machines Corp = IBM?