SG.hu

A UPC visszafizeti a papíralapú számlázás díját

2008 júliusában a FEOSZ eljárást indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, mivel az UPC Magyarország Kft. arról tájékoztatta levélben azokat az előfizetőit, akik papíralapú számlákon és nem elektronikusan fizetnek, hogy 2008. július 11-től havonta többletköltségként 96 Ft-ot kell fizetniük, amennyiben nem térnek át az elektronikus díjfizetésre.

A Szövetség szerint a számla kiállítása a szolgáltatás elválaszthatatlan része, amelyért külön költséget nem lehet felszámítani a fogyasztóknak. Emellett ez a - Szövetség álláspontja szerint - tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat hátrányosan megkülönböztette a papír alapú számlázási rendszert választókat az elektronikus számlázási rendszer mellett döntő fogyasztókkal szemben.

Az UPC Magyarország Kft. a napokban arról tájékoztatta a Szövetséget, hogy 2008. augusztus 1-jei hatállyal visszavonta a papíralapú számladíj bevezetését előíró rendelkezését, és azt valamennyi szolgáltatásának Általános Szerződési Feltételeiből is törölte. Mindemellett a fogyasztók által befizetett papír alapú számladíjat az összes előfizető számára a soron következő számlán külön kérés nélkül, automatikusan jóváírja.

Mivel az UPC Magyarország Kft. a papíralapú számladíjra vonatkozó előírásait rövid időn belül visszavonta és megoldást talált arra, hogy a fogyasztók automatikusan visszakapják az így befizetett összeget, a Szövetség reméli, hogy ez példaértékű lesz a hasonló gyakorlatot folytató szervezetek számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • savior #9
  sok internetszolgaltato cegnel is ez van: a csekkes befizetes par szaz forinttal magasabb havidijjat jelent az atutalasoshoz kepest. nekik miert lehet?
 • Hunty #8
  Bár mi magyarok vagyunk, maga a UPC nem az: United Pan-Europe Communications (100%-os tulajdonosa 2004 eleje óta a Liberty Global nevű vállalat).
  De te csak nyugodtan ejtsd továbbra is George-nak a Dzsordzs-ot és United-nek a Junájtid-et...
 • dez #7
  Csak azokkal sajnos nem mernek újjat húzni. Meg az uzsorakamat is mehet.
 • Atyuska #6
  A UPC egy olyan cég, akinek az ügyfélszolgálaton kívül nem lehet elérni senki feljebbvaló vezetőt. Nem lézetik se telefon, se e-mail cím, ami publikus lenne.
  Mivel a legtöbb probléma nem emberbaráti megoldással, hanem pusztán számítógép általinak mondható, ezáltal rengeteg esetben azért szüntették meg az ügyfelek szolgáltatását, mert aznap történt a befizetés, amikor a határidő lejár, de a gép még nem dolgozta fel.
  Ezt EGYIK esetben sem fogadták el.
  A papír alapú számlázások bűntetése is hasonló, mint a kormány megszorító intézkedése. Önhatalmulag eldöntik, s nem kérdés, hogy kinek az érdekeit sértik!
 • Tetsuo #5
  Ennyi erovel semmelyik ceg nem szamolhat fel adminisztracios dijat, ami a szolgaltatas resze.. pl bankok.
 • tompka #4
  Magyarok vagyunk, így kiejtésben: "Az ÚPéCé" :D
 • akyyy #3
  hát igen, az elvileg júpíszí lenne kiejtésileg, és akkor "A" kéne:D
 • orangez #2
  "Az UPC" :D
 • tompka #1
  Nekem 8
  Amióta a dijneten vagyunk 300forintal olcsóbb a számla, és az a -300Ft nem a "csekk" díj.