SG.hu

Az NBC IP-alapú videotechnológiával közvetíti az Olimpiát

Az NBC tévétársaság a 2008. évi Pekingi Olimpiai Játékok közvetítéséhez a Cisco által fejlesztett internet protokoll (IP) alapú video-infrastruktúrát illetve videokódolási megoldásokat alkalmazza.

A Cisco megoldása lehetővé teszi az NBC munkatársai számára, hogy a Pekingben felvett kép New Yorkban és Los Angelesben azonnal szerkeszthető majd továbbítható legyen, mégpedig különböző képernyőtípusokra - televízióra, számítógépre és okostelefonra - egyaránt. A Cisco-technológián alapuló, transzkontinentális hálózat gigabájt méretű fájlok átvitelét teszi lehetővé Peking, New York, illetve Los Angeles között.

A korábbi olimpiákon az NBC szerkesztői még videoszalagokat használtak a grafikák és feliratok megjelenítéséhez. Idén a társaság eddigi legnagyobb szabású médiavállalkozásának keretében az NBC a 17 napos eseménysorozatról mintegy 3600 órányi közvetítést ad. Video-könyvtár segítségével azonban lehetetlen volna elegendő videokópiát készíteni a nyolc különböző hálózat, illetve az NBCOlympics.com webhely számára. A fájl alapú munkafolyamat alkalmazásával a televíziós hálózat kiválaszthatja a kívánt felvételeket és eljuttathatja azokat a társhálózatoknak akár még azelőtt, hogy az adott esemény befejeződött volna.

"A Cisco hálózati megoldásával megtaláltuk a digitális videotechnika Szent Grálját. A felvételek kiválasztását elvégezhetjük kisfelbontású fájlok segítségével, majd a fájlokból még felvétel közben kinyerhetjük a nagyfelbontású anyagot, ami óriási előrelépést jelent, mivel így pontosan betarthatjuk az olimpiai közvetítések szigorú időkereteit." - nyilatkozta Craig Lau, az NBC Olympics információtechnológiáért felelős alelnöke.

A Pekingi Olimpiai Játékok NBC-közvetítésének nézői asztali és hordozható számítógépek segítségével 2200 órányi videoanyaghoz férhetnek majd hozzá, amit igény szerint játszhatnak le, valamint 3000 órányi kiemelt eseményt, visszajátszást, ráadást és eredményt nézhetnek meg. A videoanyagok és eredmények okostelefonon is megtekinthetők. "Elérkeztünk a vizuális hálózatok korába, amikor a nézők PC-k, laptopok, illetve mobil eszközök segítségével, bárhol, bármikor igény szerint hozzáférhetnek az eseményekről készült több száz órányi videoanyaghoz. Ez alapjaiban új, eddig nem tapasztalt olimpiai élményt jelent majd." - mondta Tony Bates, a Cisco szolgáltatói részlegének alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!