MTI

Budapesti képek a CNN belgrádi híradásában

Nyilvánvalóan budapesti zavargásokról készült felvételekkel indult és zárult a CNN amerikai hírtelevízió internetes honlapján lévő videofelvétel, amely a Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök hágai kiadatása ellen Belgrádban tüntetők és a szerb rendőrség előző esti összetűzéseit volt hivatott bemutatni. Az AP Televison News elismerte a hibát.

A CNN forrásként az AP hírügynökséget jelölte meg. A képanyagot készítő AP Televison News londoni irodája elismerte a hibát, amelyet az egyik szerkesztő elmondása szerint korábban maguk is észrevettek, és bocsánatot kértek érte az előfizetőktől. A CNN honlapján bemutatott videofelvétel elején tűz lobog egy utca közepén, a kép bal oldalán a tüntetők több magyar zászlót is lobogtatnak. Valamivel később jól kivehető volt egy személygépkocsi magyar rendszáma. Ezt követően már a belgrádi összecsapásokról készült képek peregtek, ám a felvétel végén Földalatti felirat volt látható. A kezdő és záró képsorok feltehetően a 2006-os budapesti utcai zavargásokról készültek.


Az AP Television News londoni irodája azzal magyarázta a történteket, hogy belgrádi szerkesztőjük a nagy sietségben keverte a budapesti felvételeket a belgrádi összecsapások képei mellé. Az éjszaka folyamán azonban maguk is észrevették a tévedést, amelyre a felvétel kiadása után nem sokkal figyelmeztették előfizetőiket, s kérték őket a hibásan összeállított képsorok mellőzésére. A londoni iroda szerint erről a CNN-t is értesítették. A délután folyamán az összeállítás eltűnt az amerikai hírtelevízió honlapjáról.

Nem ez az első eset, hogy az AP Television News valamely képes beszámoló visszavonására kényszerült. Július elején felvételt tett közzé egy állítólagos nebraskai tornádóról, ám később kénytelen volt annak mellőzésére kérni előfizetőit, mert megkérdőjeleződött a képsorok hitelessége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béla bácsi #5
    Hát nem tökmindegy? Européerség, meg határok nélküliség, meg hasonló. Mocskos nacionalistákat zavarja csak az ilyen...
  • rigidus #4
    > Budapesti képek a CNN belgrádi zavargásokról szoló híradásában

    Na azert ez nem hir. Aki nyitva tartja a szemet az napi szinten talal ilyen "veletlenul osszekeverte" anomaliakat a tomegsajtoban.

    > Az AP Television News londoni irodája azzal magyarázta a történteket, hogy belgrádi szerkesztőjük a nagy sietségben keverte a budapesti felvételeket a belgrádi összecsapások képei mellé.

    Vilagos. A szerkeszto iroasztalara frissen beerkezett belgradi anyagok hirtelen osszekeveredtek archivumban porosodo 2006-os budapest felvetelekkel... Hogy mik vannak, keremszepen!

    A "tibeti" zavargasokrol keszulteken meg ket meter magas nepali feketegyerekek voltak "A Kinai Aprajafalva Terrorhadsereg". Gondolom a szerkesztouraknak tobbek kozott ez sem tunt fel.

    A szomoru meg az, hogy az emberek fenntartasok nelkul mindent bekajalnak amit ezek a korrupt szelhamosok az orruk ele hajitanak.
  • Normal #3
    Ó, csak nem a Nyócker film végéről a poén? :P
  • JL666 #2
    kb. így lehet elhinni minden hírt a TV-ben és itt nem csak a CNN-ről van szó.
  • tyuklepes #1
    Nohát elfelejtették hogy kannibáléknál is nézik a CNN-t :D
    Elkeveredés, persze, így tussolták, hogy lemaradtak a buliról :)