39
  • kacsi01
    #39
    Értem én, hogy felmegy az a tiny valami krekkelt lószar PII meg 16Mb alá.. És?? Mire lesz az jó nekem? Használjam routernek? Vagy rendereljek rajta..(höhö)? Neked biztosan, valszeg jókat maszturbálsz az install alatt.. Részemről a word excel pp van fenn, nincs egészem 600 Mb, de nem is értem miért fontos ez, mikor fél terás vinyókat egy huszasért dobálnak utánad.. Csak kiváncsiságból elindítottam a wordöt. Egy giga ramom van, de több mint a fele még mindig ott maradt szabadon, proci terhelés szinte nulla, ha pötyörészek vagy grafikont illesztek be akkor is max 25%-át eszi el a procinak (3Ghz P4). Milyen 2Ghz ről beszélsz??! A bürokratákról pedig légyszi kicsit másképp ha lehet, nélkülük nagyon nagyon sokmindentől elesne az az elkényeztetett városi picsád. Te keménymunkás..
  • sonic333
    #38
    szopjátok ki a gecit
  • janyikzs
    #37
    Valóba=Valóban
  • janyikzs
    #36
    Csak még 2 dolog:

    1. Egy apró kiegészítést feltelepítve (MS oldaláról is le lehet szedni) meg lehet nyitni docx-eket pl. Office 2003-ban is.

    2. Elnézek sok magát rendszergazdának/informatikusnak hívó emberkét, akiknek gőzük sincs a csoportmunkáról, illetve annak hatékonyságáról. Ezeknek az embereknek tényleg kár megvenni egy új irodai szoftvert a plusz lehetőségek miatt, hiszen a titkárnő megír egy levelet, amit sok esetben (tapasztalatok alapján) kinyomtat előzetesen küldés előtt a főnöknek, vagy elküldi e-mail-en neki (de még csak nem is a belső hálózaton), esetleg floppyn/pen drive-on beviszi neki.

    Látok olyan céget is, akiknek van egy alap XP-jük, és úgy érzik bőven elég nekik a wordpad, valamint az Outlook Express is, aztán csodálkozva kérdezik meg, hogy a wordpad-be azt a sok plusz gombot és menüt mások hogyan tudják előhozni, és miért nem tudnak szinte semmilyen dokumentumot megnyitni a számukra e-mailben érkezettekből?

    Valóba igaz, hogy az OpenOffice elegendő a felhasználók jelentős részének, és felesleges pénzkidobás megvenni másikat drágán. De azért nem általánosítsunk, hiszen sok ember nem véletlenül használ mást is.
  • janyikzs
    #35
    Elég érdekes hozzászólásokat olvasok, de mielőtt véleményt alkotok elmondom, hogy gyakorlatilag mindegyik megoldást használom régóta (na jó a gugli félét nem olyan régóta).

    Csak egy hasonlat jut eszembe: Mi a ráknak vesz sok ember drága kocsikat, holott egy olcsóbb suzuki is elviszi őket A-ból B-be? Megválaszolom: Az utazás élményéért, mivel nem mindegy, hogy milyen kényelmesen és gyorsan tudjuk le a "távolságokat"

    Az OO-en sok mindent simán meg lehet oldani, viszont ha kevesebb munkával igényesebb dolgot akarsz kiadni a kezeid közül, úgy egy Office 2007-el könnyebb a dolgod.
    Rengeteg dolgot nem tud (vagy most már a 3-mas béta igen) az OpenOffice, pl.: egy szélesvásznú monitoron simán úgy nézni egy doksit, hogy több oldala látható legyen. Vagy pl. a csoportmunkára szinte egyáltalán nem használható.

    Az Office 2007 egyik legjobb új tulajdonsága, hogy amikor kiválasztasz egy formázást/beállítást/elhelyezést/stb. akkor még az OK-ra kattintás előtt már mutatja a végeredményt. Konkrétabban, pl.: ha kijelölök egy szövegrészt és rámegyek a betűtípusokra, akkor még ha csak fölé állok egérrel a betűtípusnak, lent már mutatja is, hogy milyen lenne.

    Csak, hogy a docx-et kicsit tisztába tegyük: nem az jött létre, mert a cél az volt vele, hogy más program ne tudja megnyitni, hanem az az ok, hogy az új funkciókat (beleértve ide pl.: a képekhez használt sokféle új keretet, másféle formázásokat, többféle új effektet pl. a prezentációknál) a korábbi Office 2003 (amiben ezek nincsenek benne) nem tudja értelmezni. Ha sima doc-ba mentünk ilyenkor, akkor sok plusz elveszhet emiatt, hogy a kompatibilitást megőrizze. Egy esetnél pl. kicserélte az egyik diaképnél az áttűnést olyanra, amit az Office 2003 ismert.

    Ui.: Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam
  • Griphons
    #34
    te rendesen beteg vagy :)
    tudod, azt kívánom neked, hogy amikor pizzát rendelsz, és vajaskenyeret kapsz, és kérdőre vonod a pincért ezt válaszolja majd: "mi kell még ?? mi az anyám kínja kell még ezeknek a f*szrázogató semmitevő, f**opó bürokrata neoexkomonista ciánista sionista trappista irodistáknak???? mennyenek el keményen dógozni azt megtudják mi a magyarok istene !"
  • Ferrer
    #33
    Szerinted lenyúlás, ha fizetni kell a használt szoftverekért?
  • Petka
    #32
    Igaza van.. Én csak az irodistákról alkotott véleménynével nem értek egyet.
  • HUmanEmber41st
    #31
    Újabb lenyúlás...vajon mennyi ember dolgozik ilyen ötleteken az MSnél?
    Valszeg több, mint programozó..
    Csak így tovább, adjuk el még 100X, 1000X....mert vannak, akik megveszik...
    Ennél nagyobb öröm ne is érje őket az életben.
  • Lost Lont
    #30
    "Azért egy kicsit visszafoghatnád magad kedves keményen dolgozó elvtárs... " de legalább teljesen igaza volt :)
    "a másik a docx mi a fenének? miért egy új szabvány, csak azért hogy mások is feltegyék az új officet azok miatt akik nem tudnak egy filet más kiterjesztésbe menteni? vagy esetleg azért hogy a többi szövegszerkesztő ne tudja megnyitni?" igen, és ismét igen :)
  • Palinko
    #29
    én is azok mellé állok akiknek nem tetszik az új office kezelő felülete. nekem nem egyszerűbb ha mindent a pofámba tolnak, mert voltak olyan funkciók amit viszont nem és kereshetted... ne nézzen már egy program hülyének hogy ha nem tolja fejembe a menüket akkor én nem találom meg... vagy legalább csináltak volna egy rendes menüs változatot is és aki kicsit is hajlik a normális felé az azt telepítette volna...

    a másik a docx mi a fenének? miért egy új szabvány, csak azért hogy mások is feltegyék az új officet azok miatt akik nem tudnak egy filet más kiterjesztésbe menteni? vagy esetleg azért hogy a többi szövegszerkesztő ne tudja megnyitni?

    többet foglalkoznak ms nél az elkülönüléssel, nehogy más is kezelje a filejaikat szindróma, mint a lényeges dolgokkal.

    ha jól emlékszem ny times és a többi nagy újság is kijelentette hogy ők bizony nem fognak átálni az újra mert minek? a vélhetően nagyobb gépigényért, a hülye kezelő felületért, és azért hogy újra perkáljonak az msnek?
  • Petka
    #28
    "OpenOfisz ismer vagy 30 féle formátumot hibátlanul exportál-importál bármiből bármibe... mi kell még ?? mi az anyám kínja kell még ezeknek a f*szrázogató semmitevő, f**opó bürokrata neoexkomonista ciánista sionista trappista irodistáknak???? mennyenek el keményen dógozni azt megtudják mi a magyarok istene !"

    Azért egy kicsit visszafoghatnád magad kedves keményen dolgozó elvtárs...
  • arrakistor
    #27
    én csak azt nem értem miért kell folyton harmadik félnek nagyságrendekkel jobb, gyorsabb ÉS többet tudó szoftvert írnia a Windowsra, mint magának a Microsoftnak???

    Itt van pl. ez az Ofisz... Openofiszt elég egyszer feltelepíteni egy 100 megás mappába és onnan fog indulni egy újratelepített Windowson is. Ezzel szemben az Ofiszt egyszer feltelepíted 600 megát plussz a telepítő filejait szerteszét szarja a winyódra (több olyan helyre ahol nem is sejtenéd hogy lapul része ott is) egy nyamvadt szövegszerkesztő program elfoglalja a géped 1 gigabájtját fél giga ramját és 2 gigaherc teljesítményét és ha kiszedsz belőle egy 2 bájtos fájlt, mert nem teccik a pofája akkor az egész telepítést kezdi előről namost lehet egy programot szarul megírni, nade ennyire ???!!!!

    Vagy ott egy másik példa az nLite (vagy más néven TinyXP) aminek a hardverigénye nagyságrendekkel kisebb mint az eredeti Windows XP-jé és még csak nem is a Microfost adta ki, hanem arcátlan módon a legbelső kernel pontos ismerete nékül kellett megírnia egy okos kalózkrekkernek, s így már hajlandó feltelepülni az a nyomorult Windows XP 16 megabájt ramos gépekre is egy MiniCDről (2,5") egy 1, azaz egy (ismétlen :EGY) gigás partícióra, amiből 500 megát foglal le... vLite Viszta verzió szintén ... 256 mega ramos gépre egy minicdről LiveCD-ként is feláll, sima CDről pedig települ is 233 megahercen és 64 ramon...

    vagy ott az ofisz támogat vagy 5 féle formátumot (?) akkor meg mi az anyám kínja foglal le 1 gigát a gépemből ??? ( illetve az enyémből nem mert nálam szentségtörés lenne ilyen szart feltelepíteni, nem azért izzadok az oprencerekkel , nem azért tweakelen f*ssá, hogy egy idijóta szoftver kártyavárként borítsa meg az egészet)

    OpenOfisz ismer vagy 30 féle formátumot hibátlanul exportál-importál bármiből bármibe... mi kell még ?? mi az anyám kínja kell még ezeknek a f*szrázogató semmitevő, f**opó bürokrata neoexkomonista ciánista sionista trappista irodistáknak???? mennyenek el keményen dógozni azt megtudják mi a magyarok istene !
  • Tinman #26
    Majd ha fizet érte az MS... ^^
  • arrakistor
    #25
    "A cél az óvatos felhasználók megnyerése." - pfffffff


    NO COMMENT - pffffff
  • Sanyix
    #24
    én riportolásra select akármi from akármit használnék :D
  • A1274815
    #23
    Hát jó sok begyepesedett van. Mondjuk jól jártok, ha a 2003-ért is fizetnek. Különben meg fogadok egy kis (rá)segítéssel nem lenne nehéz megszeretteni velük a 2007-et.
  • Tinman #22
    Már, hogy a francba tévednék ember?
    Ilyeneket értékesítünk tucatszám... nem az ujjamból szoptam ki, hogy nem szeretik, utálják, hanem ÍGY VAN.
    Nem egyszer eset már meg az is, hogy 2007-et kértek, megvették, feltettük.
    Majd 1 hónap múlva arra járva követelték a 2003-at.
  • Petka
    #21
    Az iktató rendszer SQL-ből xls-be riportol. Körlevelekhez kicsit nehéz lenne Access-t használni...
  • Gerygrey
    #20
    Nem vitatom hogy professzionális színvonalú dokumentumok létrehozására az Office a legjobb, de itt most a célközönség a bizonytalan otthoni felhasználó, nem pedig a nagyvállalatok akik gondolkodás nélkül megveszik az 5000 darab Office licenszet, nem kínlódva ilyen előfizetéses megoldásokkal.

    Az otthoni felhasználók 95%-ának pedig egy-egy hivatalos levél megírására és egyéb alapfeladatokra bőven tökéletes a Google docs, vagy az openoffice is.
  • Lost Lont
    #19
    "Most azonban a Microsoft Equipt csomagban olyan szoftvereket kapunk meg, mint a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote, illetve a már említett OneCare." Ebből az ötből mintha az első három már kétmillió éve jelen lenne a földön, ergo semmi újat nem ad, de mégis úgy adják be mintha feltalálták volna a spanyolviaszt.
    Amúgy meg "aki hülye haljon meg". Valamint akinek van pénze és jó oka az vegyen ms office-t, amúgy meg csak igénytelenség és vakság azt használni.
  • A1274815
    #18
    "Az OpenOffice-t egy lapon emlegetni az MS Office 2007-tel hát nem kicsit megmosolyogtató :D"

    Még a 2003-sal egylapon említeni is az, kb. Office 27 színten van, illetve egy kicsit elhagyta.
  • A1274815
    #17
    Arról nem is beszélve, hogy az új kezelő felületet azért alakították így ki, hogy jobban kihasználd a lehetőségeket.

    Az viszont igaz, hogy az első tíz perc rémállomba illő, utánna viszont hihetetlenűl kényelmes.
  • DjDano
    #16
    Tévedsz, pontosan egyszerűsödött a 2007-es változat, az előző verziókhoz képest.

    A kezelőfelületet meg szokni kell, de utána 100x egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban tudsz vele dolgozni

    Az OpenOffice-t egy lapon emlegetni az MS Office 2007-tel hát nem kicsit megmosolyogtató :D
  • Sanyix
    #15
    profi doksik összehozásához html-t illik használni. Azt legalább nem csak az ms kakidarabka nyitja meg.
  • Sanyix
    #14
    hát ha ehhez átképzés kell, az a dolgozó még fél bites sem lehet :D

    egyébként meg 30 megás excel táblák nem igazán normális dolgok... ilyesmikre adatbázist szokás használni.
  • Griphons
    #13
    Azon túl, hogy drága, nincs rossz tulajdonsága az MsOffice csomagnak. Akik szapulják a 2007-et, azok divatból teszik. Kicst próbálgatni kéne, mielőtt zsigerből elutasítják. Sokkal kézreállóbb mint a korábbi Office-ok.
    Persze nyilván, aki nem akar - vagy nem ért hozzá és ezért - profi doksikat összehozni, az használjon nyugodtan OO-t, vagy a Gugli online szolgáltatásait (spec ez utóbbi én is szoktam használni), de akinek nagy dokumentumok (akár táblázat, akár prezentációk is) kezelése és szerkesztése a dolga, és azt szeretné gyorsan és egyszerűen csinálni az MsOffice-t használ.
    Ez amúgy is céges szinten vlósul meg, otthon meg miért ne használjam a legjobbat, amikor ingyen megszerzem torrentről? Nem kell ám álszentnek lenni!
  • eto demerzel
    #12
    nalunk a cegnel MS Office volt anno. aztan a ceg vett tobb apple gepet es mivel MS Office-t csak level irasara hasznaltunk, na meg par kliens ebben hozta a nyomtatni valot, hat ataltunk OO. az elejen kicsit gazos volt. az emberek nem szeretek, lassan nyilt ki (eloszor az X11 felulet indult be) de most az ujabbal nincs gond. vannak kompatibilasi problemak, altalaban a fontok miatt de egeszeben veve okes.
  • NessieGraf
    #11
    Én leginkább v0.1-es felhasználókkal találkozom. Még nem volt olyan, akinek két óránál több időbe telt átállni OOo-ra.

    A MS Office meg sírva könyörögne a receptért, ha tudná, miket nem tud OOo-hoz képest. A változó tartalmú dokumentumokból összeálló önfrissítő kiadvány csak egy egyszerű példa a sok közül.
  • Petka
    #10
    Azért érdekes lenne, ha most hirtelen egy multi elkezdene átállni OO-ra. Ahol én dolgozok, ott legalább 200 gépről lenne szó. Állítom többe kerülne minden dolgozót átképezni OO-ra, mint fizetni az MS O-t...
  • janoskaaa
    #9
    Akinek sokaig toltodik az OO annak a gepevel van a baj, nalam elso inditaskor kb. 10 mp alatt betolt egy doksit, amibol 9 a program inditasa, azutan ha bezarom es kesobb mast nyitok meg 1mp alatt megnyitja :)
    Nem sportszeru olyannal osszehasonlitani (Ms Office), inditasi szempontbol - ami telepiteskor integralodik a Windowsba - es 1000 szallal kotodik a rendszerhez (akar csak az IE)...

    Nem utolso sorban nem vesztek tudomast egy szabvanyrol, nevezetesen az ODF-rol, csak ugyebar az Ms kakilt ra nagy ivben (szandekosan, mert ugy vajon hany fizetos iroda csomagot tudtok meg fejbol Windows ala? Hmm? Mi ez ha nem monopilium? ;)), mert profittol esik igy el, vagyis kezd elesni, ugyanis mar - "unszolasra" - elkezdte termekeibe beepiteni a tamogatasat (lasd: pl. 30MB-os Excel tablazat OO-ban torteno megnyitasa, ezzel a formatummal nem lenne tobb gond)

    Ja es ne felejtsuk el, hogy az OO ingyen van! :)

    OFF: Nem ide tartozik, de ezert is duhit fel, hogy kormany tobb milliard forintert ujit meg Ms licenceket, mikor az esetek 99%-ban csak egy egyszeru levelet kell megirni, vagy egyszerubb tablazatokat kell szerkeszteni stb... amire az OO boven sok, azon felul, hogy bonyolultabb dolgokat is meg lehet vele oldani, csak a kompatibilatas a kerdes igazabol (ODF tamogatassal mar a zse, csak Ms szandekosan lassitja a folyamatot), na meg egy mai linux felhasznaloi szintu hasznalatahoz se kell rendszergazdai kepesites mar.
  • Tinman #8
    Openoffice... lehet akármilyen rossz szerinted, de INGYEN és LEGÁLISAN van a gépeden.
  • Gerygrey
    #7
    A 2007-es Office valóban borzalom, rövid ideig vendégeskedett csak nálam, visszakerült a 2003. De amióta google docs-ot használok, elő se vettem...
  • randomly
    #6
    Helló!

    Én a lottószámokat akarom megnyitni az szrt.hu oldaláról ... hazaérek rákattintok a megnyitásra, elmegyek fürdeni vacsorázni mire visszaérek megnyitja.

    Persze ezt használom mert nem veszünk 100ezerért Microsoft Office ... de kritikán aluli a gyorsasága. A szerver gépen van office...kb 2mp ugyan ez fájl.

    rand
  • Ferrer
    #5
    Én azt utálom az Openoffice-ban, hogy mindent rohadt lassan tölt be, még egy új, üres dokumentumot is. Ja, és a függvények nevei nem magyarul vannak. :) És persze formázáskor is tök máshogy van sokminden, mint a microsoftosban. Aki használja, annak megéri ez az évi 70 dollár.
  • Tinman #4
    Office 14 .... ROFL

    Lehet magyarázni, de a táblázatkezelő évek óta táblázatot kezel, a szövegszerkesztő meg szöveget szerkeszt.
    Évek óta igaz az, hogy a userek 99%-a nem használja ki az újabb verziókba integrált sok esetben holt felesleges funkciókat.
    A 2007-es Office kezelőfelületétől meg egyenesen rettegnek.
  • Tinman #3
    Erről az jutott eszembe, hogy Incredimail legújabb verziója is ilyen 100 mb körüli törölt elemnél egyszerűen úgy belassul, hogy semmit nem lehet kezdeni...
    Bezzeg az öreg Outlook... igaz az 18 gb beérkezett levélnél bugzott be, de volt rá frissítés MS oldalán.
  • Petka
    #2
    Hát azért azt nem mondanám, hogy a legjobb. Ugyan én is linuxpárti vagyok, de az openoffice nekem egy 30megás excel táblázattól összeomlott, holott a microsoft excel gond nélkül megnyitotta...
  • Palinko
    #1
    ezért még mindég fizetni kell. nevetséges a 2003 as még csak csak az új nem való semmire Open Office simán a legjobb mostanság