SG.hu

A Panasonic vezeti a plazmatévék piacát

A 103"’-os óriás számtalan alkalmazásra ideális, mint pl. kereskedelem, információs pontok, tárgyalótermek, rendezvények vagy akár high-end házimozi.

A cég piaci részesedése a 40" feletti lapos képernyő piacon (plazma és LCD) 25% (a hozzá legközelebb álló versenytárs csak 16%-ot tudhat magáénak), továbbá a professzionális plazma kijelzők piacán birtokolt 48%-os részesedéssel behozhatatlan előnnyel rendelkezik az összes versenytással szemben, hiszen a közvetlenül utána következő gyártó csak egy 15%-os szeletet fed le. Ugyan az AV üzletág folyamatos változáson megy keresztül, az iram egyre fokozódik. A trend lassan kikristályosodik: a nagyformátumú kijelzők elárasztják a kereskedelmi szektort a köztéri hirdetési médiumok, információs pontok és közhasznú kijelzők formájában.

Az emberek figyelmének megragadására alkalmas, dinamikusan változó kijelzők iránti kereslettel párhuzamosan a piaci trend abszolút a nagyobb méretű lapos képernyők irányába hajlik, 40’’-os vagy annál nagyobb képátlójú készülékek kerülnek a reflektorfénybe. A vásárlók óriási,1080p felbontású kijelzőket választanak a környezetükbe például az olyan fejlesztések miatt mint a Blu-ray és egyre inkább tájékozottak a nagyobb méretű kijelző által nyújtott előnyöket illetően. A plazma széles körben úgy ismert, mint a legjobb képminőséget nyújtó megoldás. Azonban a legdrasztikusabb minőségbeli különbségek leginkább nagy formátumú képen ütköznek ki, ahol a plazma egyszerűen verhetetlen a többi lapos képernyő technológiával szemben.


A plazma eredendően mozgóképek megjelenítésére lett kifejlesztve, szemben az LCD technólógiával, amit eredetileg kisebb kijelzőkben alkalmazták, mint pl. digitális karórák, illetve különböző számítástechnikai alkalmazások és felületek. Az LCD csak az utóbbi időben vált mozgókép megjelenítésre alkalmas eszközzé és a korlátai még mindig nyilvánvalóak. A Panasonic plazma képernyők képfeldolgozó rendszere általánosságban jobb eredményeket nyújt olyan kulcsfontosságú területeken, mint a színreprodukció, a mozgásmegjelenítés, a képélesség és a fekete szín mély árnyalatai. Mindezen kiemelkedő műszaki előnyök kifogástalan Full HD képminőséget jelenítenek meg még a 103’’-os kijelzőn is. Egyelőre még remélni sem lehet, hogy az LCD egyhamar fezárkózik ezen technikai bravúrhoz.

A plazmának, mint fiatal technológiának a korábbi technológiáknak tulajdonított hiedelmeken kellett felülemelkednie, amelyek a mai napig végigkísérik a termékek életét. A plazma technológia kiválósága egyértelműen megmutatkozik a képernyők sokoldalúságában illetve hosszú élettartamában (akár 100 000 óra). Az amszterdami ISE kiállításon (Integrated Systems Europe) bemutatott új fejlesztések is bizonyították, hogy az egyre vékonyabb és egyre nagyobb méretű készülékek dupla fényerővel rendelkeznek.

A puding próbája az evés, a világ legnagyobb plazmája esetében is Spanyolország legnagyobb kommunikációs cége, a MediaPro központi barcelona-i irodájában 3x3 db 103’’-as kijelzőből emelt videofal, illetve a Champs Elysée jellegzetes luxus áruházaiba kihelyezett 6 db ugyancsak 103’’-as kijelzők példái egyértelműen szemléltetik a trendet az óriás formátumú kijelzők iránti igény növekedéséről, amelyet a Világ legnagyobb plazmája diktál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!