SG.hu

Érzelmeket elemez egy beszédfelismerő szoftver

A Nextent Informatikai Zrt. egy intelligens beszédjel feldolgozáson alapuló technológiát fejlesztett ki Oracle alapokon.

A kitüntetett ún. Voice Miner az ügyfélszolgálati tevékenység minőségét és hatékonyságát növeli oly módon, hogy a tartalmi elemzés mellett nyomon követi és kimutatja a beszélgetés emocionális változásait, amely fontos szerepet tölt be az ügyfélelégedettség kialakításában. Az elsősorban magyar nyelvterületre specializált megoldással nemcsak a betelefonáló elégedetlen ügyfelek szűrhetők ki, hanem nyomon követhető az is, hogy az ügyintéző milyen módon bánik az ügyféllel.

A kulcsszófelismerés, mint tartalomszűrő technológia segítségével automatikusan megjelölhetők és kategorizálhatóak az ügyfélszolgálati beszélgetések, ellenőrizhetővé válik a vállalati protokoll betartása, pontos képet kap a cég vezetése arról, hogy mely termékei és szolgáltatásai iránt mutatkozik érdeklődés, esetleg milyen termékhez kapcsolódóan nőtt meg a problémás beszélgetések száma. A Voice Miner segítésével a korábbi, sokszor szúrópróbaszerű ellenőrzés helyett egy teljeskörű, hatékonyabb minőségbiztosítási rendszer alakítható ki. Az eredmények további felhasználásával a cégek egy jóval ügyfélközpontúbb, hatékonyabb, de mégis emberibb marketing és értékesítési stratégiát valósíthatnak meg.

"A legtöbb iparágban az ügyfelek megtartására helyeződött a hangsúly, így különös figyelmet kell fordítanunk arra, amikor az ügyfelünk felemeli a telefont és beszélget velünk, elmondja kéréseit, esetleg problémáját. Az alacsony ár egyre kevésbé jelent ügyfélmegtartó erőt, egyre komolyabb szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének, az ügyintéző tájékozottságának, az ügyfél szolgáltatóhoz való érzelmi kötődésének is. Mindezzel a vezető vállalatok eddig is tisztában voltak, de nem tudták hatékonyan kinyerni ezeket az információkat a tárolt beszélgetésekből. A Voice Miner rendszer ezen a területen jelent forradalmi áttörést" - fogalmazott Bódogh Attila, a Nextent Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

A technológiai fejlesztések és a tesztelés már lezárult, a termék bemutatását és piaci bevezetését őszre tervezi a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!