Napi Online

Durva megtakarítást hoz a Sony új LCD-tévéje

Kevesebbet fogyaszt, de alig drágább a réginél a Sony új 32 collos Bravia LCD-tévéje.

Elődjénél 25 százalékkal fogyaszt kevesebbet a Sony új 80 centiméteres képátlójú LCD-tévéje. Napi átlag 4,5 órás használattal számolva egy év alatt csak 86 kilowattóra áram árát kell kifizetnie a felhasználónak, ha az új típust használja, szemben a korábbi 115 kilowattórával. A megtakarítást elsősorban a képernyő háttérvilágításnak megváltoztatásával érték el. További energiamegtakarítást jelent - bár ezt leginkább a környzettudatos vevők értékelhetik -, hogy a tévé anyagának jelentős része korábbi Sony-termékek újrahasznosításából származik. Néhány további változtatásnak is köszönhetően a gyártás során a korábbinál 40 százalékkal kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe.

A tévé ára - 150 ezer jen (1400 dollár) ennek ellenére alig több mint elődjéé, amely ennél 10 ezer jennel került kevesebbe. A Sony felhívja a figyelmet arra, hogy immáron a televízió a háztartások legnagyobb fogyasztású eszköze. Az egyre nagyobb képernyők és a bővülő funkciók növelik az energiafelhasználást, amit a hatékonyabb működés ellensúlyozhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rocko #6
    az a szomorú h a tv napi 4,5órát megy...
  • Cat #5
    Előbbi kettő igen, de míg a tévé napi 3-5 órán át megy, a konyhai eszközök nem. A hűtő pedig jóval kevesebbet fogyaszt, mint egy 107 centis plazmatévé.
  • HM #4
    " A Sony felhívja a figyelmet arra, hogy immáron a televízió a háztartások legnagyobb fogyasztású eszköze."

    Villanytűzhely, mikró, hűtő többet fogyaszt.
  • ZsoltiMC #3
    Mindket cikknél "Forrás: Napi Online."
  • gam87 #2
    Ki lopott kitől?
    Klikk
  • Le Kurde #1
    miért kábítanak ilyen "napi x órás átlaghasználat mellett ennyi és ennyi kWh-t kell kifizetni" dumálva, miért nem írja a cikk, hogy konkrétan mennyi a teljesítményfelvétel?