Alex

Extrém sportokra szánt kamera

Ugyan bármely fényképezőgépet rárakhatjuk sisakunkra vagy kerékpárunkra, de jobb, ha egy erre tervezett eszközt használunk.

Sokan szeretnék lefilmezni magukat hegymászás, kerékpározás vagy más extrém sportok közben. Az Oregon Scientific őket szolgálja ki, speciális, un. akciókamerákat készítenek a YouTube generáció számára. Ezeket elsősorban nem kezünkben tartva, hanem valamire (motorra, karra, sisakra stb.) rögzítve használhatjuk. A 3 méteres mélységig vízálló, nagy terheléseket is kibíró, rázkódásálló szerkezetek szinte bármilyen körülmények között működőképesek maradnak, legyen az sár, hó, vagy felhőszakadás.

A cég most bejelentett ATC3K és ATC5K terméke alapjában véve a hagyományos digitális kamerák tulajdonságaival rendelkezik. Az ATC3K látómezeje 48 fok, míg az ATC5K-é 53 fok. Utóbbihoz adnak távirányítót is, fotók készítésére is képes, és van rajta egy másfél collos hátsó LCD kijelző is a felvételek visszanézésére. A videókat 640 x 480-as felbontásban, 30 képkocka/másodperc frissítéssel rögzítik, és bármely számítógépen lejátszható .avi formátumban tárolják. Belső memóriájuk 32 MB, de ez SD kártyával 4 GB-ra bővíthető. Áramforrásként AA akkumulátorokat használnak, mely 3 óra működést tesz lehetővé. A mellékelt kábelekkel azonnal a számítógépre (USB porton át) vagy a tévére köthetők.


A boltokban júliustól megjelenő ATC3K ára 149 dollár lesz, míg az augusztustól kapható ATC5K 199 dollárért lesz elvihető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)