26
 • öregember
  #26
  ha belépőt akarsz javaslom a 450est
 • bayerb
  #25
  Sziasztok,

  most akarok belekezdeni komolyabban a fotózásba, és ehhez keresek magamnak valami belépő szintű tükörreflexes gépet. Egyenlőre a nikon d40, d60, és a canon 1000d között vívódom. A d40, és a d1000 között kb 30kFt van. A kérdésem az lenne, hogy ér-e annyival többet is. Vagy, ha esetleg tudtok ebben az árkategóriában egyéb alternatívák mellett érvelni, annak is örülnék.

  Köszi
 • babajaga
  #24
  "erősített ötvözött műanyag"

  Meg 14 karátos belépő váz.
 • takrisz
  #23
  Na ehhez mit szólnátok? :)  Canon EOS 300D Mark II

 • öregember
  #22
  és ha teheted, 450 d-t inkább, mint 1000-est
 • öregember
  #21
  szerintem jól tetted
 • öregember
  #20
  ha már választani kell akkor egyértelműen canont
 • Mhosah Myth
  #19
  Sziasztok!
  A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanátok a canon eos 1000d-t vagy nikon d60-at?
 • Alien69
  #18
  Ez egy kompakt gép (méretben és tudásban lassan), csak cserélhető az obi rajta (súlya kb Oly 400-s sorozat, ami gáz súlyelosztásban, a gép az obik miatt erőssen orrnehézzé válik). Arra találták ki (NE a magyar piacra gondoljatok), hogy az amcsi kisiskolás gyerekek is kézbe tudják venni (a fegyver mellé), és az legyen ráírva, Canon, ne Nikon/Pentax/stb. Bár, ha apucinak Nikon-ja van, tuti nem fog a kölkének canon-t venni, valszeg, vagy éppen azért vesz más márkát, hogy még vélettlenül se tudja a kölkének oda adni a 2.8-s obijait. :-)
  Ja, elég spongyán fogyalmaz a cikk. Az a középső fókuszpont akkora humbuk, hogy csak na. Az ok., hogy "kereszt típusú", de ennek feltétele a 2.8-s obi!!! Namármost, ha valaki 2.8-s obikat vesz, tuti NEM ezt a gépet fogja velük használni. Jó ez a marketing. A 7-9 AF pont kérdése nem oszt, nem szoroz annyira, mintha Nikon D40-60 a kérdés, mert ott 3 van, mindössze. Ettől függetlenül, azok se rosszak, mert az "áttérő" (dslr-re) emberkék nagy része a kompakt kategóriában se nagyon használ 3-nál többet, de inkább max 1-t. :-D
 • warman88
  #17
  Végülis a 450D mellett döntöttem:P
 • gosub
  #16
  Hát ez egy ultra low entry gép lehet. Ha valaki pénzt költ DSLR-re inkább a 450-es. Amúgy az optikán dől el az egész. Ha az vacak hiába a szupi gép, akár az 1D.
 • G_ArchAngel #15
  ha 300 e expot ertel el, akkor inkabb a Canon-nak kuld el, mert lehet kapsz egy 1D-t, hatha azzal 1 milla feletti expot ersz el:)))
 • öregember
  #14
  jóesetben is 3 hét mire megjelenik, ma hívtam egy üzletet
 • öregember
  #13
  én is filózok ezen az 1000-esen, bár nekm csak váz kell
  450 vagy 1000 ? ez itt a kérdés
  így elérve a 300 e expot a 350essel, ideje lesz cserélni
 • öregember
  #12
  vagy egy jó állapotú 30 d ( bár csak ismerőstől ) vagy inkább a 450 (?) ...a 400as már kezdi elérni a "futottak még" kategóriát
 • Mister
  #11
  vagy egy használt 30D
 • szten
  #10
  Leginkább egyiket sem :) De ha nagyon választani kéne, akkor csak-csak a 400D-t választanám. De a 450D a _sokkal_ jobb és IS-es kitobijával, nagyobb keresőjével, csupa keresztszenzorból felépített AF-rendszerével sokkal jobb választás, igaz többe is kerül, de szvsz abszolúte megéri a különbözetet, sőt. Ha már nagyon Canon mellett akar maradni az ember...
 • warman88
  #9
  Azért gondolkodóba ejtett, hogy 400D-t, vagy 1000D-t érdemes -e venni. Hatalmas különbség nincs a kettő között, DIGIC III, LiveView, vakuvezérlés menüből, keresőben megjelenő ISO, magyar menü, az 1000D javára. Viszont 9 helyett, csak 7 pontos AF van az 1000Dben, bár ebben a kategóriában nem is nagyon kell több. A 400Dnek sincs valami masszív borítása, de attól félek, az 1000D még azt is alulmúlja. Nem a 16k árkülönbség a lényeg, csak nem tudom, hogy ez, vagy a 400D legyen, amire beruházzak.
 • probix
  #8
  Az egyre könnyebb, és kisebb vázakat, melyeken a gomboktól már fogást sem találni kirántják kezünkből a változatlan méretű objektívek.
 • Möci
  #7
  Nem csak a Nikon miatt kellett lépnie. A SONY alfa sorozata is nagyon ott dübörög. Szerintem hamarabb bekövetkezik az árzuhanás, mint 4-5 év, ugyanis aki most nem veteti meg a saját szutykát az lemarad az objektív piacról.
 • valamit
  #6
  Az egész arról szól, hogy egyre lejjebb szorítják az árat. Ha megnézed a filmes gépek kimentek, de a DSLR-ek alsó árszintje még mindig magasabb, mint az analóg filmesek idején volt a tükörreflexesek belépő árszintje. Szép lassan lemennek majd a DSLR-ek is 40-60-ezer forint környékre a belépő szinttel. Ez lassan fog megtörténni, mert egyelőre felkapott a digitális fotózás, de ez 4-5 év és lejjebb cseng, mindenkinek lesz és a piac hasonlóan beáll, mint volt 10 éve az analógokkal.
 • Zro
  #5
  Lépnie kellett a Canon-nak, hisz a Nikon nagyon nyomul:
  Nikon D300, Nikon D200, Nikon D80, Nikon D70s, Nikon D60, Nikon D50, Nikon D40X, Nikon D40.
  Így most ők is igyekeznek három részre osztani a termékskálájukat, hogy jobban beteríthessék a piacot.
 • Flashy
  #4
  lehet hogy ki kellett volna fejtenem, bár a legjelentéktelenebb dologba kötöttél bele :D a királyi többes azt akarta jelenteni, hogy "akikkel eddig beszélgettem erről". amúgy ugyanazt nem értem én se, mint ti, csak hosszabban írtam le. az árral meg az a helyzet, hogy egy bizonyos összeg alá nem fognak menni több okból (ebbe majd ha beleköttök akkor kifejtem :)), a 400D biztos nem marad sokáig, hiszen a 450D-t még egyértelműen a leváltására tervezték, marad tehát a 450D és az 1000D, kérdés hogy a 450D ára lemegy-e a 350D végső ára közelébe az 1000D meg alá, vagy eggyel feljebb csúszik az egész sáv, akkor viszont nem sokat nyertünk, bár én egyelőre nem akarok upgradelni.
 • Charlie_
  #3
  "A 400D és a 450D közé pozicionált gépet"
  Ez nekem úgy hangzik, mintha az Opel kihozna egy az Astra Classic és Astra közé pozicionált új autót.
 • mhorvatR
  #2
  "nem igazán értjük egyelőre a célját"

  Mi ez a királyi többes? Egy erős reklámmal és egy jó árral nagyon sok felsőkategóriás kompaktban gondolkodó ember fogja ezt választani. A 400D és 450D között van cirka 60.000 Ft különbség, ami elgondolkodtató azért. A 400D-ben nincsenek olyan közkedvelt funkciók, amiket egy kompaktban megtalálsz (legfőbbképp Live View). Szerintem a Canon nem csinálta volna meg ezt a kategóriát, ha ne lenne rá kereslet. Amit viszont nem értek, hogy: "a 400D és a 450D közé pozicionálták". Minnél kevesebb számjegy, annál profibb váz, ez itt felborulni látszik (jó persze, a 400D-t már leváltották a 450D-vel, de van, ahol még 350D is kapható), legfőbbképp az ár miatt, hiszen akkor minden valószínűség szerint tudásához mérten árban is a két gép közé fogják pozicionálni. Ezért gondolom, hogy abszolút árfüggő a létjogosultsága.
 • Flashy
  #1
  nem igazán értjük egyelőre a célját, olyan lesz, mint a kompaktok: nagyon sok van, apró különbségekkel, jobb esetben csak nehéz választani, rosszabb esetben pont egy olyan kombináció kéne, ami meg nincs. az árak elég hamar zuhannak, az árkülönbség meg annyira kicsi lesz, hogy képtelenség dönteni, önvédelemből sokan fogják a drágábbat választani (amivel nincs baj, csak fölösleges volt alátervezni egy új gépet). a legalsó kategóriának a viszonylag szűk ár intervallumát (az amit belépő árhoz még maximum hajlandóak vagyunk kifizetni nem olyan sokkal van a még gyártható minimum fölött) fölösleges jobban árnyalni...
  "Számos olyan megoldást tartalmaz, amelyek eddig csak a Canon professzionális EOS-1 sorozatú gépeire voltak jellemzők." - persze, szinte minden a drága gépektől jön le, ez nagy marketing szöveg.