MTI

Okostelefonnal jelentkezett a Samsung

Új érintőképernyős mobiltelefonját harangozta be hétfőn a Samsung, egy nappal megelőzve az Apple régóta várt bejelentését második generációs iPhone 2-jének piacradobásáról.

A BBC híradása szerint üzleti körökben hétfőre várták Steve Jobs Apple-főnök bejelentését a San Franciscó-i nemzetközi Apple konferencián az új készülék megjelenéséről. Sokan abból is az iPhone 2 készülő bevezetésére következtettek, hogy az utóbbi időben már a boltokból is eltűnt az eredeti iPhone.

A Samsung újdonságát, a SGH-i900 maroktelefont 5 megapixeles kamerával és Windows Mobile operációs rendszerrel szerelték fel. A telefon 16 GB-os memóriával rendelkezik és alkalmas a Microsoft Word-, Excel- valamint Powerpoint-dokumentumok kezelésére - fedte fel a vállalat közleménye, amely azonban az "okostelefon" árára és forgalmazásának kezdetére nem tért ki. Annyit viszont nyilvánosságra hozott a gyártó, hogy a világpremierre június 17-én kerül sor a szingapúri ipari vásáron.

A mobilpiac többi résztvevője sem ül karba tett kézzel: természetesen a Nokia is előrukkol egy újabb "legkívánatosabb modellel", a N96-tal, a Google Android programja pedig szintén be akar törni az "okosmobil"-üzletbe - emlékeztetett a BBC.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!