Napi Online

Nem elég a laptop Európában

Az IDC legújabb felmérése szerint a számítógépek iránti kereslet a korábbi előrejelzéseknél nagyobb mértékben nőhet.

A számítástechnikai eszközök iránti kereslet az idén világszerte nagyobb mértékben nőhet, mint korábban számítottak rá, leginkább annak köszönhetően, hogy Európában jelentős mértékben megugorhat a szektor forgalma - állítja az IDC kutatóintézet.

Míg márciusban az IDC még úgy vélte, a megrendelések állománya mindössze 12,8 százalékkal nőhet az idén, most publikált előrejelzésében az ütemet már 15,4 százalékosra módosította. Ebben nagy szerepet játszik az, hogy a korábban jelzett 26,2 százalék helyett mintegy 34,5 százalékkal megnőhet a hordozható személyi számítógépek iránti kereslet, leginkább Dél-Amerikában és Európában, ami ellensúlyozni tudja a lagymatag érdeklődést a gazdasági problémákkal küszködő Egyesült Államokban.

Az idei év harmadik negyedévére eljutunk odáig - állítja az IDC elemzője -, hogy a funkcionalitását és árát tekintve az asztali számítógépekkel mára könnyen versenyre kelő hordozható számítógépek iránti megrendelések állománya felülmúlja majd az előbbiekét. A gyártók által a piacra dobott olcsó kategóriás laptopok ezt az átrendeződést csak tovább segíthetik. A nyugat-európai számítógép-szállítások az év során 13,8 százalékkal - a korábbi előrejelzéshez képest több mint 1 százalékponttal nagyobb mértékben - nőhetnek, míg az Egyesült Államokban ez a növekedési arány mindössze 5,6 százalékos, azaz 1,3 százalékponttal kisebb lehet, mint a korábban jelzett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!