Napi Online

Ingyen MP3-lejátszó a diákoknak

Az Apple iPodot ad az iskolakezdéskor a Macet vásárló amerikai diákoknak.

Már tegnap kiszivárgott, milyen kedvezménnyel akarja vásárlásra ösztönözni a következő hónapokban - a jövő évi iskolakezdés előtt - a diákokat, illetve szüleiket az Apple. Ez nem rossz húzás - mondják szakértők -, hiszen jó előre befolyásolja a vásárlási elképzeléseket. A belső információkat kifecsegő AppleInsider és a MacRumors site-ok egyaránt arról pletykálnak, hogy a legfőbb ösztönző egy 8 gigabájtos, érintőképernyős iPod lesz, amelyet mindazok az egyetemi hallgatók megkapnak, akik erős Macintosh számítógépet vesznek. Ez testvérek között is - bolti áron - 300 dolláros ajándék, ami ráadásul kiegészíti a gépre adott diákkedvezményt.

Az AppleInsider szerint akinek már van ilyen iPodja, az 300 dolláros hitelkeret igényelhet, amit felhasználhat egy nagyobb kapacitású lejátszó vásárlására, vagy - ha bármi oknál fogva úgy látja jónak, akkor - egy 200 dolláros iPod Nanóra. Ez a ketyere volt a tavalyi ajándék. Az akcióban a MacRumors szerint MacBook notebookok szerepelnek - tehát nem a legolcsóbb komputerek. Az Apple kihasználja, hogy az egyetemeken vezeték nélküli (WiFi) hálózatok vannak, amelyre rá lehet kapcsolódni a hordozható gépekkel. Ezek értékesítésének ösztönzésével szélesíti azoknak a program- és játékfejlesztőknek a vevőkörét, akik az Apple komputerekre, illetve a hamarosan piacra kerülő 3G-s iPhone-ra fejlesztik termékeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • heidrich #8
    "kapsz hozzá egy olyan vackot amit már a pár tízezres mobilok is tudnak, kivéve az érintőképernyőt"

    hát ezt egy kicsit erős így kijelenteni..
    szerintem te még nem fogtál iPhone-t/iPod Touchot :)
  • Sanyix #7
    hát így legalább csak 295-395k-t fizetnek. Egye 80k a gép, a többi kis "ráhagyás", és 5k-ba kerül kb egy ájpod legyártása amit ingyen megkapnak :)
  • Tinman #6
    Éééted'? Vesző' egy 300-400k-s rágott almát, aztán kapsz hozzá egy olyan vackot amit már a pár tízezres mobilok is tudnak, kivéve az érintőképernyőt, az meg mi a ráknak a zsebbe? ^^
    Fúúú de jó nekik... fúúú de nagyon.
  • fourgee #5
    Áá, "magyar szempontból" ez is olyan, mint amilyen a Microsoft akciója volt... Még a Vista megjelenése előtti évben asszem Németországban történt, hogy akinek illegális XP volt a gépén, kedvező áron kínálták megvételre a Vista-t megjelenés előtt, és addig az XP-t is legálisan használhatták. A kedvező ár az persze a magyarországi XP ára alatt volt... Szegény németek, biztosan szarul élnek.

    Nálunk ezek a cégek miért nem csinálnak ilyen akciókat? Vagy itt szedik be annak az árát, hogy nyugaton ezt megtehetik? Ez olyan, mint a mobilszolgáltatók: amit a brit T-Mobile-nál megkapsz telefont 18 hónapos hűségnyilatkozattal ingyen, vagy feltöltőkártyával 32 ezer forint körül, az otthon 2 éves hűségnyilatkozattal 35 ezer...

    Valószínűleg amennyivel drágábban adják el bizonyos országokban a termékeket, abból lazán fedezik az ingyenes iPodot...
  • tommyknockers #4
    Azokat utálom, akik bömböltetik a gusztustalan mobiljukat mindenféle gusztustalan számmal.
  • 05lampard #3
    Hö az empénégy hö. És nem lehet hallgatni hangosan a tömegközlekedési eszközökön , szóval szar, hö.
  • Dark Angel 666 #2
    Ez már durván seggnyalás az Apple részéről
  • BB7 #1
    Hozzánk is! HOZZÁNK IS!!!