Napi Online

Beindultak a foci EB-s LCD-tévé-akciók

Eddig nem volt érezhető a lapos tévék piacán a foci Eb hatása. Későn élénkült meg idén az LCD-tévék forgalma annak ellenére, hogy szombaton kezdődik az osztrák-svájci foci Európa-bajnokság - idézi a GfK Hungária adatait a Világgazdaság.

Februárban 12 százalékkal kevesebb LCD-tévé kelt el mint januárban, márciusban stagnált a piac és áprilisban is csak 4,3 százalékkal bővült. Eszerint tehát még mindig a januári szint alatt volt a havi értékesítés. Az év negyedik hónapjában azonban beindultak az akciók: több 82 centiméteres képátlójú készülék is kapható a lélektaninak nevezhető 100 ezer forintos áron.

Érdekes jelenség a hazai televíziópiacon, hogy bár a lapos tévék forgalma többszörösére nőtt az elmúlt évek alatt, még mindig keresik a vevők a hagyományos készülékeket, mert azok olcsóbbak. A tavaly eladott 450 ezer tévé fele még a jól bevált katódsugárcsöves technológiához tartozó termék volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kraven81 #3
    Sorold már fel azt a "minden szempontot", mert én 1-et tudok. LCD sokoldalúbb. Plusz: plazma többet fogyaszt, világosban szart sem látsz a képből, azonos árban az lcd-vel kisebb a felbontása. Plazma előnye, hogy szebbek a színek és a reakció ideje jobb, de egy átlagos felhasználó észre sem veszi.
  • cloud.strife #2
    Ja, szerinted....
  • ension #1
    Ha már új TV akkor LCD-t nem is vennék, csakis plazmát, majdnem hogy minden szempontból jobb.