SG.hu

Magyar nyelven is elérhető a Mac OS X Leopard

Már magyar nyelven is elérhető a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5 "Leopard" változata.

A lokalizált verzió a "Leopard" eredeti telepítő lemezén található szinte valamennyi alkalmazás, és segédprogram magyar nyelvű felhasználói felületét tartalmazza. A kiegészítő csomagként elérhető magyar verzió ingyenesen letölthető az Apple magyarországi képviseletének honlapjáról, valamint térítésmentesen elérhető valamennyi hivatalos hazai viszonteladónál.

A kiegészítő csomag az operációs rendszer közel 90 százalékának - többek között a Mail, Time Machine, Spaces, iChat és Safari alkalmazásoknak - tartalmazza a lefordított változatait. A mostani verzió - a lokalizált 10.4.9 "Tiger"-hez képest - számos új szoftver magyar kezelőfelületével bővült ki. A lefordított programokban mindössze a Segítő menüpont érhető el továbbra is angol nyelven. Az operációs rendszer készen telepítve tartalmaz számos olyan alkalmazást is - például kép-, videó-szerkesztő vagy DVD lejátszó programokat - melyek beszerzéséről a felhasználóknak nem kell külön gondoskodniuk. Mindezen szoftverek pedig már magyar kezelőfelülettel is elérhetőek.

"A magyar felhasználók elégedettsége kiemelten fontos az Apple számára, ezért is törekedetünk arra, hogy a "Leopard" magyar változata minél előbb elkészüljön. A lokalizált verziónak köszönhetően, mostantól azon felhasználók is könnyen eligazodhatnak a "Leopard" funkciói között, akik számára az angol nyelv eddig akadályt jelentett. A magyar nyelvű operációs rendszerrel az Apple teljesítette továbbá az oktatási tendereken való részvétel egyik alapkövetelményét is" - mondta Majoros Miklós, az Apple magyarországi képviseletének megbízott ügyvezető igazgatója. "Az Apple a lokalizált szoftverek körét a jövőben tovább szeretné bővíteni, így a hazai Mac felhasználók még az idei évben számíthatnak az iLife ’08 digitális életstílus-szoftver, illetve az iWork ’08 integrált irodai szoftvercsomag magyar változatainak megjelenésére is" - tette hozzá Majoros Miklós.

A "Leopard" magyar nyelvű Mac OS X 10.5.2 verziója az eredeti Mac OS X operációs rendszer 10.5.0 - 10.5.2 változataira telepíthető. A "Leopard" napokban bejelentett 10.5.3 verziója is hamarosan elérhetővé válik magyar nyelven.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)