Berta Sándor

A letöltések mellett Peter Gabriel stúdiója

Újabb projektet és weboldalt indított a tehetséges zenészek támogatására a Genesis együttes egykori frontembere.

Peter Gabriel a Music Club nevű portálon keresztül nyújt támogatást a művészeknek. A honlapon minden hónapban megjelentetnek egy, a Real World Studios-nál készült albumot. A felvételek kizárólag Apple losless formátumban elérhetők, vagyis hiába keresne bárki MP3, AAC vagy akár WMA fájlokat.

A Music Club létrehozásának ötlete a Bowers & Wilkins (B&W) cégtől származik, Peter Gabriel a nevével, a stúdiójával és a tapasztalataival szállt be az üzletbe. Az albumok letöltése nem ingyenes és kizárólag regisztrált tagok látogathatják. A regisztrációs díj évente 42,50 euró, amiért cserébe minden felhasználó minden hónapban egy új, kiváló minőségű és digitális másolásvédelem nélküli albumot tölthet le. A minőségnek azonban ára van. A Little Axe csapat "Bought For A Dollar, Sold For A Dime" című műve ugyanis 300 megabájt méretű, vagyis 4-5-ször nagyobb mint egy átlagos, MP3 formátumú album.

"Nagyon sok időt töltünk el az anyagok elkészítésével és utána jönnek mások és összetömörítik őket. A projektnek köszönhetően azonban a minőségi zene új fogalmat nyer" - jelentette ki Peter Gabriel. Egy hét fős csapat által kiválasztott énekeseknek vagy zenekaroknak az albumuk elkészítésén kívül gyakorlatilag semmi dolguk nincs, minden költségüket a B&W fedezi. Ráadásul az együttműködés keretében a zenészek részesednek a letöltések utáni bevételből és megkapják az úgynevezett master-anyagot, amelyet később tetszés szerint újra felhasználhatnak.

Eddig Gwyneth Herbert énekesnő, a Grindhouse (mondo cane) és a "A Town called Addis" egy-egy műve jelent meg a Music Clubnál. Ez azonban csak a kezdet. A We7 nevű zenei oldal ugyanis hamarosan versenyt indít, amelynek célja a legtehetségesebb pályakezdő előadók és együttesek felkutatása.

A Genesis egykori frontemberének nem ez az első zenei projektje, ugyanis 1999-ben társalapítója volt az OD2 nevű, első fizetős zeneletöltéseket kínáló cégnek és jelenleg is társüzemeltetője a We7-nek, amely másolásvédelem nélküli, de reklámokat tartalmazó zeneszámokat kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xuldar #2
    300MB nem is sok egy lossless albumért, mikor egy audio CD ennek a duplája. Nem mindenki elégszik meg a kotvány 128k-s empéhárommal. Ráadásul a másolásvédelem hiánya már önmagában normális hozzáállást tükröz, 3,5 euró egy albumért pedig nem sok. Csak így tovább, jó tudni, hogy nem mindenki nézi hülye fejősteheneknek a zenehallgatókat.
  • eNPe #1
    Nagyon nem vagyok tájékozott az internetes zeneterjesztésben, csak egy-két cikket olvastam róla (pl itt az SG-n), de mindenképp jó kezdeményezésnek tartom, h végre másolásvédelem nélkül és losslessben adják a számokat. 128k-s (v akár 320as) mp3-ért fizetni sztem nem éri meg.
    Még az egy éves előfizetés ára sem olyam borzasztó (~10k HUF), mert azon 2 normál zenei CDt vásárolhat az ember.